onsdag, november 05, 2008

Regeringen splittrad - oppositionen enad om lika rättigheter

Vänsterpartiets Lars Ohly, miljöpartiets Peter Eriksson och socialdemokraternas Mona Sahlin kommenterar att regeringen misslyckats med att komma överens om en könsneutral äktenskapslag:

- Det är ett uppenbart misslyckande för regeringen att den inte klarat av att enas om en könsneutral äktenskapslag. Det har däremot vi i oppositionen klarat. Som läget är nu blir det vi som i riksdagen kommer få ta ansvar för att få slut på den diskriminerande äktenskapslagstiftningen. Det ansvaret tar jag gärna tillsammans med mina kollegor i oppositionen, säger Lars Ohly.

- Det är en skam att regeringen låter ett tre-procents-parti hindra en så viktig lagstiftning. Nu har riksdagen fått frågan och vi i oppositionen har redan ett färdigt förslag. Vi bjuder gärna in moderaterna, centerpartiet och folkpartiet att tillsammans med oss lagstifta, säger Mona Sahlin.

- Oppositionens förslag har det största stödet i Riksdagen. Om de borgerliga partierna vill slippa att bli nedröstade bör de rösta för vårt förslag, säger Peter Eriksson.

Inga kommentarer: