tisdag, december 30, 2008

Hammarby är på vinnarspåret igen

Årets sista bandymatch spelades för Hammarbys del i kväll på bortaplan i Söderhamn mot Broberg. Det blev en klar seger med 6-2 och Hammarby kan fira nyår som vinnare igen efter tre raka förluster innan. Bajen satte full fart från början och kunde ta ledningen redan efter en minut genom Stefan X:et Erixon och bara fem minuter senare var det dags igen när X:et spelar fram David Karlsson som drygar ut ledningen till 0-2. Efter 17 minuter ringer det igen bakom Brobergs målvakt när Jesper Eriksson gör 0-3 efter pass av David Pizzone-Elving. Två minuter senare får även Lasse Karlsson hänga en balja efter att återigen X:et stått för assist. Ställningen är nu 0-4 efter 19 minuter och det är en magnifika bandy som Hammarby bjuder upp till. Broberg/Söderhamn hinner dock kvittera på hörna och Bajen går till halvtidsvila med komfortabla 1-4 i ledning.

Redan tre minuter in andra halvlek släcker Rikard Koch på en hörna alla hemmalagets ambitioner att komma i närheten av poäng i kväll. Visserligen reducerade Broberg till 2-5 på en hörna när klockan hade nått fram till 69min. Det gav Broberg förnyad energi och man tryckte på för att komma närmare. Man fick tilldömd två straffar som dock den utmärkte Bajenmålvakten räddade galant. När sedan matchens gigant Stefan X:et Erixon fastställer slutresultatet till 2-6 på hörna på tillägstid, kan vi konstatera att avslutningen 2008 satt riktigt fint

Äntligen fick vi se det Hammarby vi vet finns i truppen. Snabbt passningspel, snabb skridskoåkning, effektiva framför mål, snabba spelvändningar och bra försvarspel. Det finns en stor potential i Bajen som gör att man kan tro på en rolig fortsättning på säsongen efter nyår.