lördag, december 13, 2008

Oavgjort på en regntung Zinkensdamm

Regnet föll över Södermalm i gårkväll och det påverkade givetvis matchen på Zinkensdamm mellan Hammarby och Vetlanda. Matchen slutade 3-3 efter att Vetlanda kvitterat i slutminunterna.

Matchen började med två snabba mål. Först tog bortalaget ledningen genom mittfältsmotorn Per Einarsson som fick en passning från Johan Löfstedt och lyckades på något sätt trassla sig igenom i vätan och peta in 0-1. Men smålänningarnas glädje blev kortvarig för bara minuten senare kvitterade Hammarby genom Kalle Spjuth som gjorde sin andra match efter sin återvändo från Ryssland.

Spelet försämrades i takt med att vattnet låg som en hinna på isen och förhindrade spel längs med marken. Det blev istället höjdbollarnas match. Hammarby hade det lilla spelet och skapade en del chanser och 2-1 hängde i luften. Men det var i stället VBK som tog ledningen igen i den 37 minuten genom Håkan Adolfsson som efter ett frislag kunde peta in bollen.

På en nyspolad is gick det bra att spela bandy i början av andra halvek. Hammarby som kom ut i andra halvlek med en man mindre sedan man fått en utvisning i slutet av första halvlek dominerade matchen. Jakten på kvitteringen hade startat och i den 57 minuten får man betalt i form av ett hörnmål av matchens Bajen-lirare Rickard Koch. Nu när kvitteringen var avklarat så var målsättningen att göra det tredje målet och ta ledningen. Chanser skapades och Vetlanda trycktes tillbaka till sitt straffområde där man försvarades sig bra.

Med tio minuter kvar så tar Hammarby välförtjänt ledningen när Koch gör sitt andra mål efter en jättefin pass av David Pizzoni Elfving som friställer honom där han kan peta in 3-2. Nu verkade segern vara klar. Men trots ett jätteläge att göra 4-2 i slutminuten och definitivt stänga matchen så kommer istället 3-3. Bolluslingen fastnade i vätan nära Hammarbys mål, plockas upp av Johan Löfstedt som hittar Vetlandas målkung Chrille Edlund som kan kvittera. Snöpligt för Bajen och knappast rättvist.

Lite trist att Hammarby inte lyckades vinna matchen. Man var definitivt det bättre laget men VBK kämpade bra i försvaret och visade trots att man inte hade någon större anfallsspel i går att man kommer bli en utmanare till SM-guldet när slutspelet börjar framåt februari. Det gäller i allra högsta grad även för Hammarby. Med de tre hemvändande lirarna så ser trots den tappade poängen ljust ut för Hammarby. Man bidrar inte bara med sin spelskicklighet utan även höjer resten av laget några snäpp. Vi kan se framtiden med stor tillförsikt för Hammarby bandy. Närmast väntar IFK Vänersborg på bortaplan den 19 december.