fredag, december 26, 2008

Sirius stjärna lyste klarast på Zinkensdamm

Hammarbys formsvacka fortsatte i dag när det traditionella annandagsbandyn spelades på ett välbesatt Zinkensdamm. Sirius från Uppsala blev för starka och vann med 5-6 efter 1-2 i paus. Matchen var jämn och publiken fick se en rafflande match som alltså tyvärr för oss Bajare innebar tredje raka förlusten för vårt kära Hammarby. Sirius var alltsom oftast steget före i resultattavlan bortsett från en gång då Hammarby tog ledningen med 3-2 i den 59 minuten.

Men Uppsalalagets vassa kontringar var det som fällde avgörandet till slut. Hammarby hade ingen motmedel mot det och dessutom lyste det igenom att självförtroendet inte var det bästa hos hemmalaget.

Sirius tog ledningen i den 16 minuten på hörna då Pierre Roos visade vägen. Hammarby kämpade sig tillbaka och gjorde ett välförtjänt kvitteringsmål i den 26 minuten genom David Karlsson och nu kändes det som om Hammarby skulle ta över matchen helt. Men istället tar Sirius ledningen återigen när Viktor Broberg blev en lycklig målskytt. Detta stod sig halvleken ut.

På en kvart i andra vände Bajen matchen. Först kvittering till 2-2. I den 52min spelade Johan Östblom fram till Kalle Spjuth som iskallt snurrade upp ett par försvarare och pangade upp 2-2 i krysset, om åskådarna trodde att detta var bandy när den är som bäst hade de fel. Bara fyra minuter senare får Johan Östblom en perfekt pass och hela Zinken väntar sig ett skott men Östblom lurar förmodligen både Sirius och samtliga åskådare när han iskallt passar David Karlsson som bara kan lägga in bollen.

Nu trodde alla att Hammarby skulle göra ett ryck men istället får Sirius återigen påfylld energi efter kvittering bara två minuter senare. Målskytt blev Erik Sundin. 10 minuter senare kunde Sirius återigen ta ledningen när Viktor Broberg enkelt la in 3-4 målet och nu fick Hammarby återigen jaga. Det dröjde bara två minuter innan Hammarby återigen var i kapp när Stefan X:et Erixon visade varför han är en världsspelare när han dunkade in 4-4 kvitteringen. Skulle Hammarby få lite andrum nu?

Icke sa Nicke. Bara två minuter senare tar återigen Uppsala lagetledningen genom Alexander Mayborn och nu kändes det mycket hopplöst. Men målen duggade tätt i andra halvlek för bara tre minuter senare kunde Kalle Spjuth åter kvittera till 5-5 efter en retur på Pizzone- Elvings skott. Hoppet om segern för de grönvita levde nu i allra högsta grad. Men det skulle vara Sirius som skulle få sista ordet i denna målrika match. Endast två minuter efter kvitteringen avgör Viktor Broberg matchen i den 77 minuten och nu orkade inte Hammarby kvittera ytterligare en gång utan man blev poänglösa för tredje matchen i rad inför hela 6123 betalande åskådare.

Hammarby har inget flyt just nu och befinner sig i en liten kris efter dagens förlust. Man får inte till det 100% även om man stundtals spelar bra anfallspel. Men försvaret läcker alltför ofta för att de ska kännas tryggt och harmoniskt. Men det är bara att gneta på för man får inget gratis i idrottens värld. Förlusten innebar att Hammarby trillade nedanför slutspelsträcket och ligger nu nia i tabellen.

För Sirus är det omvända där segern i dag innebar sjätte raka segern och man har slagit b la topplagen Västerås SK och Sandviken. Laget parkerar förnärvarande på en tredje plats.