lördag, december 06, 2008

Vi viker oss aldrig i kampen för våra antirasistiska värderingar

I dag hölls i centrala Kalmar det antinazistiska manifestationen på initiativ från Vänsterpartiet i Kalmar. Ett par hundra åhörare fick höra fyra magifika tal under mötet som höll på i ca 45 minuter. Fyra tal hölls under manifestationen av Birgitta Axelsson Edström (v), Emmy Axelsson (Ung Vänster), Karl Holts (MUF) och Malin Hansson från Antidiskrimineringsbyrån i Kalmar. Budskapet från dessa talare var att vi inte låter oss tystas av nazismens företrädare.
















Budskapet kan inte missförstås
















Birgitta Axelsson Edström (v)











För första gången applåderade jag när en moderatisk företrädare höll ett tal. Men Karl Holts från MUF var värd alla applåder han fick för sitt tal.

















Malin Hansson, Antidiskrimineringsbyrån















Några av de många åhörarna som applåderade talen














Efter mötets slut bjöds det på pepparkakor och glögg.

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Å ena sidan bra, å andra sidan är det själva fan att sådana här möten skall behövas. Jag minns en tid i Sverige när nazister i stort sett var samma sak som några äldre förvirrade herrar som på sin höjd var förargelseväckande. Men nu är det andra tider.

Nicke Grozdanovski sa...

Jag håller med dig Björn. Att 2008 ännu finns människor som är så förtappade i själen och hjärnan att de anammar nazistiska åsikter är verkligen upprörande.

Därför måste kampen för alla människors lika värde hela tiden vara högt uppe på dagordningen varje dag