lördag, januari 24, 2009

Aktiviteter under vinter och vår

Vi i Vänsterpartiet, Emmaboda kan se tillbaka på ett mycket framgångrikt 2008 med mycket aktiviteter. Det kommer jag återkomma till när vår verksamhetsberättelse blir klar inför vårt årsmöte den 5 mars. Men ni som har följt min blogg vet att vi förra året delade ut vårt allra första demokratipris som gick till Kvinnor i fokus. Vi hade en sommarkampanj där vi sålde egentillverkade miljökassar till förmån får organisationen Ecpat som gav 2180 kronor. Sen hade vi den 26 november ett uppskattat besök av en av våra två EU-parlamentariker Eva Britt Svensson. Lägg där till det kommunala politiska arbetet där vi nästan alla har uppdrag i fullmäktige och nämnder och en massa insändare i lokalpressen så har vi verkligen märks och syns under 2008

I år kommer det bli ett lika framgångrikt år. Vi kommer få besök av vår ekonomiske taleskvinna Ulla Andersson som kommer till Emmaboda den 17 februari. Vi har inte helt programmet klart för hennes besök men det kommer att bli ett bra och inspirerande dag. Den 7 April har vi tagit initiativ till en debatt inför EU- parlamentsvalet i juni mellan samtliga riksdagspartier. Alla partier utom Miljöpartiet har tackat ja hittills men vi räknar även att De Gröna ställer upp. Mer om debatten längre fram under våren. Sen är vi glada att dela ut vårt andra demokratipris den 1 maj i år. Arbetet med att få nomineringar pågår redan för fullt. Beslut om vilka som får priset offentliggörs i mitten på april. Vi kommer givetvis att arbeta inför EU- parlamentsvalet under våren för att stärka Vänsterpartiet i valet i juni. Det kommunala arbetet fortsätter naturligtvis även under 2009.

Det var lite av det som vi har på gång. Vi är en aktiv vänsterförening här i Emmaboda och jag är stolt över att tillhöra detta parti.

Inga kommentarer: