tisdag, januari 13, 2009

Bajen nollade Vetlanda på Tjustkulle

Hammarby tog säsongens härligaste seger när man i kväll slog Vetlanda på bortaplan med 3-0. Målskyttar Kalle Spjuth två stycken bägge målen i första halvlek, och Andreas Hammarbäck som gjorde 3-0 i den 89 minuten. Hammarbys målvakt Jonas Svensson fick alltså hålla nollan och det är väldigt ovanligt i bandy.

Redan i den fjärde minuten kom Hammarbys första mål då Kalle Spjuth sköt ett bra skott helt otagbart för VBK:s målvakt. Efter det var det Hammarby som var det lag som styrde och ställde på isen. Med fart, fläkt och en härlig skridskoåkning skapade man en hel del chanser men Vetlanda lyckades värja sig från påhälsning. Men i den 29 minuten kom helt rättvist Hammarbys andra mål även det signerad av Kalle Spjuth. Hammarby fortsatte att pressa på resten av halvleken och fick även en straff på slutet som sköts av Stefan X:et Erixon men Jonas Persson i Vetlanda målet kunde rädda.

Efter en fantastisk första halvlek där Hammarby var det klart bättre laget blev andra halvlek ett ställningskrig där Hammarby fick visa att man har lyckats med att få ett fungerande försvar. Endast ett insläppt mot Vänersborg i fredags följdes upp med en nolla i Vetlandas målkolum. Det blev en lite stökig andra halvlek då domaren delade ut ett antal utvisningar som förryckte spelet.

Vetlanda tryckte på på slutet men Hammarby stretade emot och gjorde en bra försvarsinsats där hela laget kämpade och slet. Man ville verkligen hjälpa Jonas Svensson i målet att hålla nollan. Man inte bara lyckades med det utan passade även på att punktera matchen genom Andreas Hammarbäcks 3-0 mål i den 89 minuten.

En härlig seger alltså för Hammarby som för varje match visar upp ett mer och mer stabilare spel där man inte släpper till lika mycket som tidigare under säsongen. Även övriga spelet börjar stämma och Hammarbys formkurva börjar stadigt peka uppåt. Nu är det uppehåll för VM spel i två veckor och nästa match är på Zinken den 28 Januari då man tar emot Villa Lidköping.