tisdag, januari 06, 2009

Bajens upphämtning hjälpte inte mot ett formstarkt Sirius

Efter två segrar mot Broberg Söderhamn åkte Hammarby i eftermiddags upp till Uppsala för att möta formstarka Sirius på Studenternas Lagen möttes så sent som på annandagen Jul på Zinkensdamm och då förlorade Hammarby med 5-6 och det var ett revanschsuget Bajen som gled ut på isen. Men tyvärr fick vi notera ännu en förlust med uddamålet då slutresultatet skrevs till 4-5 till Sirius.

Även om Sirius avgjorde matchen i den 89 minuten så grundlades förlusten i början av matchen då Hammarby trots revanschlusta inte alls var på tårna. Redan efter nio minuter låg man under med 0-2 efter mål genom Erik Sundin i den 6 minuten och Alexander Mayborn i den 9 minuten. Hammarby reducerade i den 16 minuten genom David Karlsson som drämmer in bollen i mål efter en hörna. Sirius var det hetaste laget i en jämn första halvlek och man arbetade sig fram till ett straffslag som Pierre Roos utnyttjade till att öka på till 3-1. Som ett brev på posten kom också tunga 4-1 på en hörna i 36 minuten och matchen höll på att rinna ur händerna på Hammarby. Men strax därefter hände två ytterst viktiga saker för Bajens häng i matchen. Jonas Svensson gjorde en räddning av absoluta världsklass på ett skott och i nästa stund gjorde Andreas Hammarbäck 4-2, efter en passning från Kalle Spjuth.

Om första halvlek var en övervikt för Sirius så var andra halvlek klart Hammarbys. Man började jakten på hemmalagets målöverläge och nu kände man igen det Hammarby som man vill se. Fart och fläkt kombinerat med ett härligt passningspel gjorde att Sirius verkligen fick spela försvarspel som man dock gjorde bra. Efter 59 minuten kom reduceringen genom Kalle Spjuth som kom fri efter en vacker passning från David Pizzoni Elfving. Hammarby fortsatte att trumma på men en storspelande målvakt i Sirius plus ett bra hemmaförsvar höll undan för ytterligare Bajenmål. Men så äntligen kom den rättvisa kvitteringen i den 85 minuten genom Andreas Hammarbäck och det var en befriande känsla för alla i laget och Bajare på läktarn att se bollen i målet. Men formstarka Sirius som innan matchen hade nio raka segrar fick sista ordet och man visade hur betydelsefullt självförtroende är för ett lag. I den 89 minuten tar Sirius återigen ledningen genom Alexander Mayborn som fick en genialisk passning från Andreas Eskhult och det blev alltså ridå ner för Hammarby denna kväll.

5-4 till Sirius slutade alltså matchen och återigen en tung förlust för Bajen som har lite att tänka på trots att jag trodde att de var på gång efter dubbelsegrarna över Broberg. Men den dåliga starten på matchen gjorde att Hammarby inte riktigt hade energi att knyta ihop säcken på slutet. Dock var det starkt att hämta upp ett 1-4 underläge till 4-4 mot ett Sirius som imponerar på alla. Det är bara att bita ihop och ladda inför nästa uppgift som är på fredag då vi tar emot Vänersborg.