söndag, januari 04, 2009

Befria Gaza - Bojkotta Israel

Israel har nu ensidigt valt att trappa upp sina redan omfattande och grova övergrepp mot Gazas hårt prövade befolkning och folkrätten genom att inleda en markoffensiv. Redan kommer de första, men knappast de sista, rapporterna om civila dödsoffer.

-Israel är på väg att förvandla Gaza från världens största fångläger till världens största gravfält. Omvärlden har en plikt och ett ansvar att på de tydligaste sätt fördöma Israel och att agera för att försvara Gazas befolkning, säger Lars Ohly partiledare för Vänsterpartiet. Carl Bildt måste nu sluta mumla på sin blogg och tydligt markera mot Israels markoffensiv. Att det tjeckiska ordförandeskapet kallar markoffensiven för "defensiv" skämmer ut hela unionen. Med vilken trovärdighet kommer Sverige och EU kunna tala om fred och folkrätt om man inte står upp för Gazas befolkning nu?

Vänsterpartiet uppmanar alla vänner av fred och folkrätt att delta i de omfattande protesterna mot Israels offensiv mot Gaza och att bojkotta israeliska produkter tills den dag de israeliska trupperna dragit sig tillbaka och blockade mot Gaza hävts.

-Det är djupt upprörande att EU förhandlar med Israel om ett fördjupat samarbete, i synnerhet inom försvars- och säkerhetspolitiken samtidigt som Israels armé gör sig skyldig till allt grövre övergrepp på Gaza. Lika provocerande är det att svenska skattepengar går in i d en israeliska krigsindustrin genom Sveriges vapenimport från Israel säger Hans Linde, utrikespolitisk talesman för Vänsterpartiet. Det borde vara en självklarhet att Sverige bryter sitt militära samarbete med Israel och att EU upphäver sitt förmånliga handelsavtal med landet.

Inga kommentarer: