fredag, januari 30, 2009

Hammarby kunde inte stå emot de regerande mästarna

Att möta Edsbyn är det svåraste man kan göra i klubb bandy och så var det även denna kväll för Hammarby som fick åka hem med 2-6 förlust i baken. Efter 1-3 i halvlek så avgjorde Edsbyn par minuter in i andra halvlek när Jonas Edling gör hemmalagets fjärde mål.

Hammarby gör trots förlusten en spelmässigt bra match men Edsbyn är Sveriges bästa lag och skillnaden lagen emellan är att hemmalaget var otroligt effektiva framför Bajens mål. För att ha någon chans mot Edsbyn på bortaplan måste man sätta sina chanser och inte själv hamna i målunderläge. Men efter 21 minuter så tog "byn" ledningen genom Magnus Olsson som kunde raka in bollen i öppet mål efter en retur. Hammarby replikerade direkt när David Karlsson kvitterade efter en härlig passning från Kalle Spjuth.

Efter en halvtimmes spel fick Bajen några olyckliga minuter då effektiva Edsbyn ryckte i målprotokollet. Först kom 2-1 efter 28 minuter på en hörna och sen i den 31 minuten kom tyvärr också trean när Jonas Edling kom fri och gjorde inget misstag. Efter det så hade lagen några målchanser var men båda målvakterna höll tätt.

Andra halvlek var Hammarbys bästa där man spelmässigt var bättre än Edsbyn men målen uteblev tyvärr. Detsamma kan man inte säga om Edsbyn som redan efter 48 minuter ökar på till 4-1 återigen genom Jonas Edling. Efter det försökte verkligen Hammarby komma närmare i målprotokollet och skapade ett par jättelägen men utan att få in bolluslingen i mål.

När ett lag trycker på utan att få utdelning så brukar det andra laget få nästa
mål så även denna gång. Edsbyn stack upp i ett av få anfall under andra halvlek och givetvis gjorde Edsbyn mål i den 74 minuten genom måltjuven Jonas Edling som gör sitt tredje för kvällen på en halvvolley bakom en chanslös Jonas Svensson i Bajenmålet. Nu var matchen definitivt avgjord och det blev en transportsträcka mot slutsignal. Men två mål till fick vi se, först Per Hellmyrs 6-1 i den 84 minuten innan Hammarby kunde reducera till 6-2 på tilläggstid. Målskytt återigen David Karlsson.

Edsbyn har vunnit fem raka SM-guld och frågan är om det inte blir ett sjätte med i år. De är klart Sveriges bästa lag och ligger över andra lag förnärvarande med sitt imponerande spel. Västerås SK , Sandviken och de andra lagen får ursäkta även om de säger sig utmana Edsbyn om guldet. Visst har de chans men då måste man ha en extremt bra dag. Lite av svaret får vi på söndag då Sandviken möter Edsbyn hemma i en repris på SM-finalen i fjol.

Bajen då? Jodå 2-6 i baken är aldrig kul och visst är man besvikna efter matchen. Men spelmässigt håller vi jämna steg med Edsbyn, det är bara effektiviteten som saknas och sen måste man ha flyt och det hade vi inte riktigt i dag. Men det är bara att bita ihop och knega på inför nästa uppgift som är IFK Kungälv hemma på söndag.