onsdag, januari 28, 2009

Hammarby slog Villa Lidköping på Zinken

Första omgången i Bandyns elitserie efter den härliga VM-guldet i söndags avgjordes i dag och för Hammarbys del var det hemmamatch mot Villa Lidköping. Det blev en komfortabel seger för Bajen med klara 6-1 efter 3-0 i paus.

Men ska sanningen fram så gjorde Hammarby ingen bra match utan spelade utan den rätta inställningen man ska ha inför en match. Man gjorde inte mer än nödvändigt ute på Zinkens is där man avgjorde matchen tidigt. Redan i den sjätte minuten gör Rickard Koch 1-0, där Robin Sundin fick till en kalaspassning till Koch som inte gjorde något misstag. I den 14 minuten var det dags för tvåan genom Kalle Spjuth. Nu spelade Hammarby en frejdig bandy precis som man är Bajens signum. Fart, fläkt, härliga passningar och snygga mål. I den sistnämnda kategorin hamnar David Karlsson pärla i den 23 minuten bakom en chanslös Villa målvakt.

Men efter 3-0 hände någonting med Hammarbys spel. Man tappade fokuseringen och koncentrationen och spelade tvärtom hur man inledde matchen. Villa kunde dock inte heller förvalta denna bjudning utan hade svårt att skapa några direkta målchanser. När man sedan drabbades av matchstraff i slutminuten av första halvlek så blev uppförsbacken ännu brantare för ett skadedrabbad Villa Lidköping.

Matchstraffet blev en märklig historia då Stefan Isaksson i Villa, som fick en 10-minuters utvisning i 34 minuten, hoppade in på isen för tidigt. Märkligt med tanke på att det är matchfunktionärerna som säger till när det är dags att gå in efter utvisning. Det renderade ett lindrigt matchstraff, vilket betydde att Villa skulle få spela resten av matchen med reducerat manskap.

Andra halvlek blev en transportsträcka för Hammarby som med en man mer inte kunde bjuda fansen på någon sprackande bandy. Ett tag var Villa två man mindre då man drabbades av utvisning i andra halvlekens inledning utan att Hammarby kunde förvalta detta övertag till ytterligare mål.

Det skulle dröja till den 68 minuten innan 4-0 kom när David Karlsson petade in bollen i mål. Villa skulle få ett tröstmål fyra minuter senare då Jesper Bryngelsson fick sätta en straff till 4-1. Men publiken kunde för ett kort ögonblick glömma Hamamrbys energifattiga spel i den 83 min när Kalle Spjuth svarade för matchens prestation då han snirkade sig igenom Villa försvar på ett elegant sätt och satte 5-1. Nu orkade inte Villa stå emot utan fick släppa in ytterligare ett mål på övertid. Lasse Karlsson i Hammarby har väl aldrig gått av en bandyplan utan att ha gjort mål. Så icke heller denna gång. 6-1 efter en kalasträff på en hörna.

Slutordet från denna match är att Hammarby inte gjorde mer än nödvändigt i kväll. Det räckte till slut till en till synes säker 6-1 seger och det är trots allt målen som räknas. Två nya friska poäng till tabellen är välkomnande.Men det krävs betydligt bättre spel om man ska ha någon chans på fredag då Bajen gästar Edsbyn.