torsdag, januari 22, 2009

Svenska bandylandslaget höll ryssen stången

Folkpartiledaren Jan Björklund behöver inte vara orolig längre för Sveriges försvar höll igår när Ryssland "invaderade" Stockholm och Zinkensdamm. Efter en tuff inledning med 0-2 underläge kom Sverige igång under matchen och kom i fatt till 2-2 i en jämn och spännande bandymatch som hade det mesta man kan önska sig. Otroliga individuella prestationer, snygga anfall, snygga mål, tuffa tacklingar och dramatik.

Den enda ryss som under ordinarie matchtid lyckades överlista Sverige var Mikhail Sveshnikov som gjorde ryssarnas båda mål i den 5 minuten och i den 24 minuten. Svenska målskyttar var Christoffer Edlund i den 31 minuten och Joakim Hedqvist i den 60minuten. Eftersom matchen slutade 2-2 fick den avgöras på straffar där Sverige drog det längsta strået och vann straffläggningen med 6-5.

Så Jan Björklund kan sova lugnt om nätterna även om Ryssen finns i vårt land just nu och försöker jävlas med oss.

När det gäller Bandyn på Gotland är det värre ställt med. Efter en viss forskning på nätet hittade jag två klubbar som bedriver verksamhet men det lär inte bli några derbyfester mellan Gothems GoIF och Lokrume IF på ett tag

Gothems GoIF från Slite har lagt ner sin bandyverksamhet och sysslar endast med fotboll och Lokerumes, från Tingstäde, verksamhet är vilande. Så där finns det befog för Jan Björklunds oro för försvaret. Men då kan han trösta sig med att Gotland har ett bra dambasketlag som heter Visby Ladies som spelar i högsta serien där man ligger i mitten av tabellen. För övrigt har Gotland inget elitlag. Bästa fotbollslaget FC Gute spelar i tvåan och hockeylaget Visby/Roma hockey spelar i det som kallas Allettan mellersta där man förnärvarande ligger tvåa och har stora möjligheter till fortsatt kval till hockeyallsvenskan.