måndag, januari 19, 2009

Vapenskrammel från Folkpartiet

Krigskramaren, rottingmajoren och folkpartiledaren Jan Björklund vill att försvaret ska stärkas. Det räcker inte med att partiet förespråkar ett NATO medlemskap utan nu ska även vi upprusta militärt. Detta kommer väldigt lämpligt i dessa dagar då vi har sett krig, död och lidande i Gazaremsan under tre veckors tid. Vi har sett vad vapen kan ställa till med om vi nu mot allförmodan inte visste det tidigare. Det är definitivt inte mer vapen eller soldater världen eller Sverige behöver.

Inte nog med att Björklund kör med det gamla utjatade kommunistskräcken när det gäller Lars Ohlys medverkan i kommande regering så tror han fortfarande att ryssen står utanför våra gränser med ambitioner att invadera Sverige trots att det är precis 200 år sedan Ryssarna angrepp Sverige sist som innebar att vi förlorade Finland 1809. Han har visat sig ha lite svårt med verklighetsförankringen denne käre Björklund.

Till Rapport säger han:

– Vi har varit för naiva när det gäller Ryssland. Det är dags att vakna.

Vakna till vad, kan man fråga sig. Inte är Sverige speciellt hotat av Ryssland. Jan Björklund ser spöken mitt på ljusa dan.

Han tror att ryssen kommer sjövägen via Gotland eftersom han säger att avmilitariseringen av ön var ett misstag:

- Det behövs någon typ av försvarsförmåga på denna ö i skärningspunkten mellan Ryssland och Sverige

Jag vet inte vilka hot som Björklund ser som normala människor inte ser. Möjligen har han sett en och annan krigsfilm för mycket för att det ska vara nyttigt för fd yrkesmilitären Jan Björklund. Är det någon som behöver vakna upp och se verkligheten så är det herr Björklund själv.

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Det där med Gotland påminner om "kosackvalet" 1928 när högern tjoade om att socialdemokraterna skulle överlämna Gotland till Sovjet.

Skulle man inte kunna uppmärksamma Björklund på det hot som kommer från USA och dessa allierade och vänner? Det kan ju avläsas i det faktum att dessa stater står för allra största delen av världens militärbudget.

Nicke Grozdanovski sa...

Du har helt rätt.. Det känns lite dammigt och unket att hota med ryssen och bygga ett försvar utefter ett inbillat hot.

Att Ryssland angrep Georgien hade sina orsaker och så vitte jag vet planerar inte Sverige att invadera Baltikum för att ta tillbaka våra provinser från förr. Därför behöver vi inte vara orolig för att Ryssarna ska försvara sina intressen i vår närhet.