måndag, januari 05, 2009

Veckans lag

Fa-cupen i England spelade sin tredje omgång i helgen och lagen från Premier league och andra ligan League Championship gick in i turneringen. Som alla andra cupturneringar så inträffar skrällar och det är det som är en del i tjusningen med cuper. Skrällar skedde även i helgen och det är där vi hittar de två lagen som blir Veckans lag

Chelsea leder Premier league men det hade inte Southend som normalt spelar i tredje ligan som i England kallas league 1 någon större respekt för. På bortaplan lyckades man få till en omspelsmatch genom att spela 1-1 sedan Peter Clarke kvitterat i slutminuterna för sitt Southend. Det kommer bli folkfest i Southend-on-sea, som är en stad med 160 000 invånare på den engelska sydost kusten, när returmatchen kommer att spelas om någon vecka. Men redan nu kan man sträcka på sig när man delar årets första Veckans lag utmärkelse.

Det gör man tillsammans med ett annat skrälllag som vann sin match mot Premier League laget Stoke City. Det var Hartlepool United ligger på 15 plats i League 1 som vann på hemmaplan med 2-0 efter mål av Michael Nelson som nickade in 1–0 i den 49:e minuten från nära håll och David Foley sköt 2–0 med en kvart kvar att spela. En imponerande seger för laget från nordöst. Skrällar tycker veckans lag juryn om så därför är Hartlepool en av de två som blir utsedda till veckans lag.

Veckans lag: V1 Southend United, Hartlepool United

Inga kommentarer: