måndag, januari 26, 2009

Veckans lag

Visserligen kan man inte påstå att konkurrensen är stentufft i bandyvärlden där det i praktiken står mellan två lag om vilket land som ska bli världsmästare nämligen Ryssland och Sverige. Men hur som helst så måste man ändå vinna just den stora finalmatchen mot det andra jämbördiga laget så hindret för att vinna VM guld är ändock ganska stort.

I går avgjordes årets VM final i Västerås och Sverige gjorde en fantastisk insats även om slutresultatet blev något för stort. 6-1 stod de på resultattavlan efter 90 minuters rafflande bandy. Men finalen stod och vägde länge och det var ovisst in i det sista. Men när Joakim Hedqvist gör 2-1 i den 65 minuten fick Sverige det menatala övertaget på Ryssarna. Guldrycket kom när Sverige inom 10 minuter gjorde fyra mål, från den 76:e-85:e matchminuten. Inte nog med att Sverige gör hela sex mål på Ryssland så var många av målen mycket vackra där Anders Östling uppåking från egen planhalva var finalens höjdpunkt där han lurar hela det ryska defensiven upp på läktaren innan han stöter in 3-1 högt upp i nättaket.

Med stor spelglädje, styrka och fantasifullt spel lyckades alltså Sverige bli världsmästare och defensiven funkade utomordentligt så Jan Björklund (fp) behöver inte frukta Ryssen.

Veckans Lag: V 4: Sverige Bandylandslag

Inga kommentarer: