onsdag, februari 11, 2009

Atomkraft- Nej tack


Jag var alldeles för liten (blott åtta år) när folkomröstningen om kärnkraften genomfördes 1980. Men jag minns denna knapp och hade en sådan hemma och minns att jag tyckte den var så häftig och vacker.

Nu i och med regeringens uppgörelse om energin där man flaggar för mer kärnkrafts uppbyggande så är det dags att damma av denna symbol och bilda en förnyad folkrörelse för miljövänlig och hållbar energi för framtiden.

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Hade man följt omröstningsresultatet och satsat stenhårt på forskning och utveckling av andra kraftkällor än anrikat uran hade vi haft ett bättre läge på energifronten idag. Jag har en känsla av att omröstningen medvetet fuskades bort för att storpamparna föredrar stora dyra och centraliserade system. Det bästa sättet att sätta stopp för mer kärnkraft är nog att säga åt kraftbolagen att de får betala alla skador vid en eventuell olycka. Det har de nog inte lust med ...

Nicke Grozdanovski sa...

Jag håller med dig i vad du skriver Björn. Kärnkraftlobbyn är stark och just nu ligger vi som ser farorna i denna energikälla i bakvattnet. Det gäller som jag skriver att damma av detta märkte och börjar demonstrera och väcka opinion igen.