lördag, februari 28, 2009

En smak av våren

I dag är det sista vinterdagen, åtminstone enligt kalendern och således är det första vårdagen i morgon då vi går in i månaden mars. Men det är inte alltid kalendern stämmer överens med verkligheten men just i år gör det faktiskt det. För medan isarna ligger tjockt på vissa sjöar så sveper varma vårvindar i luften och i dag lös en värmande sol på oss vårtörstande. Brytningspunkten mellan vinter och vår syns tydligt.

















En vacker Vårbild från Vissefjärda











Att vara ute på sjön Törn is var väldigt populärt i dag. Jag hade mina funderingar på att ge mig ut på isen, men fegisen i mig vann den kampen så jag avstod. Bilden tagen vid Ekeboryd













Även om isen är tjock i dag så dröjer det inte många veckor föränn några av dessa båtar hamnar i Törns vatten igen.












Här i Ekeboryd växer det massor av blåsippor men trots att jag tittade noga hittade jag inga. Kanske är lite väl tidigt för denna vackra blomma. Men om några veckor exploderade det här av Blåsippor










Lyckebyån mynnar här ut i Kyrksjön som ligger i Vissefjärda. En vacker bild som visar brytningen mellan vår och vinter. Isen ligger fortfarande nära strandlinjen men vid öppen å eller sjö är det isfritt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är verkligen bra mycke mera vår hos dig, blir avundsjuk.
Jag kommer när blåsipporna blommar *L*

Kram Karin

Björn Nilsson sa...

Jag kollade vad SMHI säger för Emmaboda: minusgrader de närmsta fem dagarna och snö på måndag eftermiddag. Blåsipporna gör nog bäst i att inte sticka upp knopparna ännu på ett tag!

Is skall man ha respekt för.

Nicke Grozdanovski sa...

Du är välkommen hit Karin. Underbart är det, men enligt Björn så väntas det bakslag och det är väl så att Kung Bore inte vill släppa greppet än om Sverige :-)

Björn: Ja man ska ha respkt för isen, men samtidigt såg underbart ut när de åkte sparkstöttning på isen :-)