måndag, februari 23, 2009

Veckans lag

När två eller flera lag existerar från samma stad så är det oftast ett lag som kan benämnas storebror dvs ha en meristiskt dominerande ställning. I Barcelona är detta förhållande än mer tydligt då Barcelona är en av Spaniens absolut bästa lag och speciellt i år är man dominerande i tabellen då man inför helgens La liga omgång hade 60 poäng som är 10 poäng före tvåan Real Madrid. Endast en förlust hade man i förlustkolummen och den kom i premiären.

Staden Barcelonas andra lag Espanyol befinner sig i andra änden av tabellen då man inför helgens matcher låg sist med endast tre segrar på 23 matcher och 18 poäng. Nu i lördags väntade Barcelona på bortaplan på mäktiga Nou Camp och med tabell läget och det faktum att det var 27 år sedan Espanyol senast vann på Nou Camp var det inget som tydde på något annat än en säker Barcelona seger.

Men bollen är som bekant rund och Espanyol lyckades med bragden att vinna lördagens match med 2-1 och bryta 27 års lång väntan. Detta visar att allt är möjligt innan match och har man bara gett sig fanken på det och inte känner sig slagen på förhand finns det chanser att skrälla och skrällar tycker Veckans lag jury om och därmed utser Espanyol till veckans lag.

Veckans lag: V8 RCD Espanyol

Inga kommentarer: