fredag, mars 06, 2009

Årsmötet 2009














Gun Mälberg och övriga kamrater förbereder sig för årsmötets början.


I går genomförde vi i Vänsterpartiet i Emmaboda vårt årsmöte som är en tillbaka blick på 2008 års verksamhet och en blick framåt på det året vi nu befinner oss i nämligen 2009. Vi höll vårt årsmöte precis som förra året i Lindås Folkets Hus och på plats fanns förutom lokalavdelningen även Kaj Raving från Nybro som även valdes till mötes ordförande. Till mötes sekreterare valdes Hugo Grönlund.













Kaj Raving, Nybro valdes till årsmöte ordförande. Ett förtroende han förvaltade mycket bra.


Efter alla val till själva årsmötet var det dags för att gå igenom verksamhets berättelsen och det var Hugo Grönlund som föredrog den. Den kommer att publiceras i sin helhet här på bloggen i morgon men jag kan redan nu säga att den visar verkligen att även små föreningar som vi kan bedriva ett gediget arbete bara rättan viljan finns och det finns det mycket av i vår partiförening. Med några tillägg så godkände årsmötet verksamhets berättelsen.





















Hugo Grönlund går igenom verksamhetsberättelsen.

Efter det var det min tur att redogöra för vår ekonomi och vi har inte spenderat så mycket förra året därför är vår ekonomi relativt god. Vi har ju två val framför oss som kommer kosta en hel del så det är därför vi försöker hålla i plånboken utan att för den skull vara snåla. I den ekonomiska delen så ingår även revisionsberättelsen där vår revisor är Tomas Jonsson från Strömsrum och hans skrivelse lästes upp där han inte hade något att anmärka och förslog årsmötet att bevilja styrelsen och kassören ansvarsfrihet för det gånga året vilket också skedde.















En glad Lise Kroer trivdes på årsmötet.


Så var det dags att välja styrelse för 2009 och det blev omval på samtliga platser vilket innebär att styrelsen för vänsterpartiet, Emmaboda ser ut så här:

Mikael Nilsson, Ordförande
Gun Mälberg, Vice Ordförande
Hugo Grönlund, sekreterare
Nicke Grozdanovski, Kassör
Lise Kroer. ledamot

suppleanter:
Kent Mälberg
Jonny Olsen
Evert Lindahl

Till revisor valdes Tomas Jonsson, Strömsrum

Så var det dags för ett av våra traditioner nämligen vårt uttalande från årsmötet. Denna gång handlar uttalandet om vår måltidsverksamhet i Emmaboda och Lindås som vi tillsammans med socialdemokraterna tidigare i år tagit tillbaka i kommunal regi. Därmed är all matlagning, till våra barn, skolelever, äldre och andra som finns i våra sociala verksamheter och som äter mat från våra kök, i egen regi. Uttalandet ska jag skriva rent och skicka till våra lokala medier och kommer givetvis så småningom att publicera den även på min blogg.














Hugo Grönlund som skrivit Uttalandet presenterar den för årsmötet.


Efter det var det formalla delen av årsmötet avslutat och därefter fick vi några dikter upplästa för oss av Lise Kroer och Mikael Nilsson där de hade både egna dikter och andras verk. Ett mycket trevligt och uppskattat inslag under kvällen
















Diktläsning från Lise Kroer




















Även Mikael Nilsson läste upp en dikt som han skrivit själv.

Nu när vi har fått till oss sedvanliga årsmötes förhandlingar, uttalande och dikter så var vi alla hungriga och vi visste att smörgåstårtorna väntade på oss. Vi hade köpt maten och fikat på Konsum i Emmaboda.













Tänk ni som aldrig dök upp på årsmötet vad ni missade ;-) Förutom denna tårta så hade vi en vegetarisk smörgåstårta och två vegan smörgåsar.

Medans vi högg in på smörgåstårtan och kaffet puttrade i bryggan så diskuterade vi litegrann om kommande EU- parlamentsval. Vi kommer att ha en debatt om nästan exakt en månad mellan de olika riksdagspartierna som vi alla ser fram emot. Alltid spännande med debatter och även om de ibland blir lite röriga så lär man sig alltid något av de.

Förstår inte de som säger att debatter inte ger någonting. Klart det gör om man tar tid på sig att lyssna på vad de olika företrädarna säger och sen kan man förhoppningsvis tänka själv.
Förutom debatten kommer vi även att dela valmaterial och annat flygblad på torget i Emmaboda under valrörelsens gång.

Sen diskuterade vi IF Metalls lönesänkning politik och vi var alla ense att de var helt fel väg att gå. Risken är att andra arbetsgivare kommer att föreslå att man följer denna lönepolitik som ,även om den är tillfälligt, är ett svek mot det fackliga löftet.

Det var ett trevligt årsmöte som verkligen gav oss energi i det kommande politiska arbetet. Vi är på rätt väg och vi är eniga om att vi gör ett fenomenalt arbete allesammans som gör att vi är offensiva i Emmaboda kommun men även i andra sammanhang. Vi trivs i hop och har kul tillsammans och det märks på vårt arbete som präglas av glädje och många portioner humor


En liten brasklapp vill jag ändå nämna. Vad vi behöver i den snaraste framtiden är att vi blir fler som engagerar sig i vårt parti. Vi har snart ett kommunalval att tänka på med olika faställande av listor och vi behöver växa för att axla den kostym som vi vill ska växa efter 2010 års val. Men vi jobbar på detta och det kommer vi med gemensamma krafter säkert att lösa under året.

Till slut vill jag tacka alla som var närvarande på årsmötet, givetvis även revisorn Tomas Jonsson, Strömsrum, som tyvärr inte hade möjligthet att vara med på mötet i går. Vill även tacka Lindås Folkets Hus för den utmärkta servicen som vi fick för att genomföra årsmötet, Konsum Emmaboda för den goda maten. Ett särskilt tack till Kaj Raving från Nybro för hans medverkan under årsmötet och till Lise Kroer och Mikael Nilsson för deras diktläsning.

3 kommentarer:

Kaj Raving sa...

Jag får tacka så mycket för att jag fick vara med. Det är alltid trevligt att träffa Emmabodafolket, synd bara att det inte blir oftare.

Nicke Grozdanovski sa...

Jag kan bara säga detsamma Kaj, Vi får bli bättre att hålla kontakten med varandra över kommungränserna.

Man får mycket inspiration av varandra som vi kan ha nytta av.

Mats sa...

Med rätt personal till köken så kan det bli riktigt bra.
Det går att producera mat som är både god, näringsrik och billig.
Har jobbat med ett sånt projekt i Göteborg för ett antal år sedan och det är förbaskat kul.
Matsedlar ska planeras efter säsong för råvaror och lokal tillgång.

Mat ska tillagas och serveras lokalt. Att transportera mat härs och tvärs är helt förkastligt.