torsdag, april 23, 2009

Bajen siktar på andra raka segern i kväll

Matcherna duggar tätt i allsvenskan och knappt har segerns sötma hunnit försvinna efter derbysegern över Djurgården i måndags föränn det är återigen dags att snöra på sig fotbollsdojorna och dra på den vackra grönvita tröjan på sig. Ikväll är det dags att välkomna IFK Göteborg till Söderstadion för en match som har prestige i sig och en värdemätare för Hammarbys status för tillfället.

För Hammarby gäller det att ställa om och ge precis allt, som man gjorde mot Djurgården, men då måste man ha ett bättre passningsspel än vad som var fallet sitt för Blåvitt är ett bättre lag än vad DIF är. Men jag tror att derbysegern stärkte på självförtroendet och framför allt det offensiva spelet fick sig en skjuts framåt. Det var sköna tre mål som laget gjorde i derbyt och alla tre målen var inga slumpmål utan det var mycket tanke bakom varje passning som sen resulterade i måljublet.

Rami Shaaban är på väg tillbaka och kommer förmodligen att stå i cupmatchen borta mot Åtvidaberg men i kväll är det Kristoffer Björklund som är mellan stolparna. Jag tycker han gör det mycket bra som sista utpost. Visst kan han vingla till ibland i luftrummet men han vågar ändå att ge sig in i de heta duellerna och det är bra. För det mesta får han ju bort bollarna från mål.

I backlinjen är Christan Traoré borta i kväll. Han linkade ut i derbyt med en överansträngd lårmuskel. Hans ersätts troligtvis av José Monteiro som tillsammans med Igor Armars bildar mittlås. Armars är väldigt duktig och kommer att bli bättre ju längre säsongen lider. Emil Johansson gjorde sitt andra mål mot Djurgården och delar den interna skytteligan med Charlie Davies. Han växer mer och mer och är en farlig offensiv kraft att räkna med för Hammarby. David Johansson gjorde också en bra insats i derbyt och spelar på ytterkanten.

I mittfältet kommer samma kvartet på nytt starta. Mikkel Jensen, mittfältsgeneralen som styrde och ställde på den defensiva mittfältet, är bättre än någonsin. Han gör verkligen skäl för att bära kaptensbindeln. Louay Chanko är också en nyckelspelare på mitten. Man har hans passning till Charlie Davies 2-1 på näthinnan. Vilken precision och tajming på den passningen. Sebastian Castro-Tello gillar jag lite extra. Jag hoppas verkligen han får lön för sitt slit med ett mål i kväll. Det skulle stärka hans självförtroende. Fredrik Söderström var inblandad i ett mål då han passade till Emils kvitteringsmål i första halvlek och gjorde ett själv när han nickade in 3-1. Mycket nyttig spelare som sliter och kämpar för laget. Han är bättre nu än vad han var i fjol.


På topp kommer Nathan Paulse och Charlie Davies bli det nya anfallsparet som kommer göra en del mål för Hammarby. Charlie Davies har gjort två och Nathan Paulse gjorde ju ett men som tyvärr inte godkändes fast det var mål. Paulse visade upp en stor arbetsvilja och kämpaglöd i derbyt. Han kanske inte vann alla nickdueller men samtidigt såg man hur motståndarna fick lida. Han kommer bli nyttig framöver.

IFK Göteborg är en av de absoluta guldkandidaterna. Man har gjort flest mål av alla hittills då man nätat 10 gånger men man har också släppt in fem stycken varav Häcken var ofina nog att göra hela fyra stycken på Blåvitt. Man har en skadefri trupp och ställer säkerligen upp med samma elva som slog Örgryte med 3-0. Fast man var illa ute i första halvlek i den matchen då ÖIS skapade en hel del chanser men inte lyckades förvalta de i mål. Blåvitt har en stark trupp och man får se upp med t ex. Tobias Hysén som leder skytteligan med fyra mål gjorda. Andra spelare att se upp med är den unge och lovade Stefan Selakovic, nejdå skojar bara så ung är inte Selakovic men är en kompetent fotbollspelare med mycket rutin i sina 32 år. Den unge jag menade är Robin Söder som är 18 år och väldigt lovande. Han har gjort ett mål i år och man måste ha uppsikt på den unge Söder. Pontus Wernbloom är en som alltid spelar med ett stort blåvitt hjärta.

En svår match väntar för Hammarby men absolut inte omöjligt. Det gäller att fokusera hundra procent på uppgiften och tro på segern och på lagets kapacitet. För vi är minst lika bra som IFK Göteborg och nu är det dags för första segern på vår hemmamar, Söderstadion. Låta blåvitt få sota för att Gefle gick och vann här för några veckor sedan. Men då gäller det att inte göra några misstag eller syssla med felpass för Göteborg är inte Djurgården och med sådana måltjuvar som de har där framme gäller det att spela noggrant. Men samtidigt är de sårbara i sitt försvar som snabba Bajenspelare säkerligen kan utnyttja.

Åhhh Hammarby
ja vi älskar Hammarby
Inget stoppar vårat gäng
och så tar vi tre poäng.


Inga kommentarer: