torsdag, april 16, 2009

Domare Strömbergsson stjälpte oss igen

I premiären gav domare Marcus Strömbergsson Elfsborg två tveksamma straffar som Boråsarna förvaltade en av. I dag var det dags att stjälpa oss på nytt då han dömde ett tveksamt mål för Helsingborg då Kristoffer Björklund blev stängd av Markus Holgersson på en hörna slagen av Christoffer Andersson. På grund av stängningen gick bollen direkt i mål och det blev också matchen enda. Förlust alltså för Hammarby med 0-1, dock gjorde Bajen en bättre match än mot Gefle sist.

Men det höll på att ringa i Hammarbys mål redan efter tre minuter signerat Henrik Larsson men domaren ville inte godkänna den signeringen utan dömde bort målet för offside. Efter det tog Bajen tag i matchen och spelade en bra bortaspel som gav oss supportar hopp. Inte så vackert kanske men att begära att Bajens ska lira samba fotboll på Olympia med en poäng på två matcher är för mycket begärt. Man är glad för varje målchans Bajen och för varje tryck man skapar mot Helsingborgsmålet. En farlighet skapar man i den 10 minuten då Castro- Tello hade ett skottläge men ett Helsingborgben täckte bort skottet. Jag ville se ett Hammarby som gick in med 100% inställning i denna match och jag är nöjd med inställningen hos spelarna som gick in med rätt vilja och energi till denna match. Man spelade rätt i försvaret och stressade Helsingborgspelarna högt upp så att de inte kom i rätt läge i sina anfall. Det var precis denna matchbild vi hade väntat oss och det klarar Hammarby bra.

Hammarby fortsatte att mala på med sitt fina passningsspel, men kom aldrig till några heta lägen. Fram till straffområdet såg det riktigt bra ut, men sen hände det förtvivlat lite. Godkänd första halvlek tycker jag man ska ge Bajenspelarna.

Andra halvlek blev jobbigare då Helsingborg kom in med en helt annat tyngd än i första och började skapa många farligheter. Men då steg Kristoffer Björklund fram och rädda Hammarby med ett par kvalificerade räddningar. Man har Renée Makondele fenomenala klack på näthinnan som Björklund hann ner på och rädda och Henrik Larssons nick som han enhandsräddade på ett mycket bra sätt.

Det krävdes alltså en obstruktion på Björklund på hörnan i den 79 minuten för att han skulle kapitulera och släppa in ett mål. Förstår inte hur domaren kan missa det då man ser klart och tydligt att Kristoffer Björklund blir undanskuffad av Helsingborgspelaren och har inte en chans att komma åt bollen. En solklar frispark i mina ögon men inte i Herr Strömbergssons. Tyvärr fanns inte kraften och tiden på de tio minuter som var kvar att ställa om och trycka på för en kvittering utan matchen slutade med en 0-1 förlust för Hammarby.

Men trots förlusten tycker jag ändå att Bajen visade på bra attityd som ger mig framtids tro. Helsingborg borta är en svår uppgift och med lite tur och med en domare med glasögonen på hade vi haft en pinne med oss hem. Tycker försvaret och Kristoffer Björklund i målvakten gör en bra insats. Man kämpade hela matchen och även i andra när det gick lite tyngre. Mittfältet och anfallet fanns det mer att önska i från men förhoppningsvis kommer det i nästa match som är mot Djurgården på måndag. Vi förlorade trots att spelarna gav allt de hade och spelade för klubben och stoltheten att vara Hammarbyare och det innebär att den här förlusten kan jag leva med.