tisdag, april 21, 2009

Inför Emmabodasexan- Vissefjärda GIF

På fredag är det äntligen premiär av Emmabodasexan där elva lag ska göra upp om seriesegern och där tre lag från Emmaboda kommun ingår, nämligen Bodabruk GIF, Vissefjärda GIF och Johansfors IF. Lägg där till Skruv IF, Örsjö IF och Kosta IF som ligger nära Emmabodas kommungräns så vankas det många intressanta derbyn i årets serie.

Som en liten uppladdning inför serien kommer jag fram till fredag presentera de tre kommunlagen och jag börjar med Vissefjärda GIF.




Laget som har sin hemvist i Dackeland i södra delen av kommunen bildades 10 juli 1929 och fyller likt Johansfors 80 år 2009. Under klubbens paraply finns inte bara fotboll utan man har en omfattande verksamhet bestående av bordtennis, gymnastik, skidor och tennis. När det gäller fotbollen har man både ett herrlag och damlag i seriespel. Damerna spelar i år i DIV 4 sydöstra.

Herrlaget åkte ur DIV 5 i fjol efter en rafflande avslutning där man tyvärr för deras del drog det kortaste strået. Deras förlust borta mot KV76/Loverslund med 1-2 blev ödesdiger då man ramlade under nedflyttningsstrecket på samma poäng som Hossmo som klarade sig kvar på bättre målskillnad. Så sent som 2004 spelade man i fyran och var rätt så framgångsrika där man gjorde fyra raka säsonger i fyran mellan 2001-04. Som bäst kom man trea 2002. Men de dagarna är förbi för tillfället i allafall när man på fredag premiärspelar mot Alsjöholm borta i sexan. Men ambitionen att gå upp har man givetvis och man har ett tillräckligt bra lag för att lyckas och är en av Johansfors absoluta konkurrenter om seriesegern. Jag tror att det kommer stå mellan dessa två lag i slutet.

Vissefjärda spelar i rödvit randiga tröjor och röda byxor och röda strumpor och tränas av Jonas Svensson som även spelar på mittfältet i laget. Hemmaplanen heter Widavallen.































Hur går tankarna i laget? Jag ställde några frågor till Henrik Martinsson 33 år som enligt deras hemsida gör sin elfte säsong i klubben.

1. Vad har ni förväntningar inför serien?
Förväntningarna är högt ställda, dels att det kommer att bli en jäkligt kul serie, dels att vi hoppas på att vara ett topplag i år.

2. Ni åkte ut femman i fjol, med bakgrund av det hur har försäsongen varit?
Sett väldigt bra ut, mycket folk på träningarna överlag och bra fart. Träningsmatcherna har också gått ganska bra, en enda förlust, mot Torsås i genrepet.

3. Hur ser laget ut med nyförvärv och vilka har slutat?- är ni bättre rustade i år än i fjol?
Laget har breddats med flr nyförvärv, Ante 82 Lorentzon har tillkommit och han kommer att göra stor nytta, Marco Fransson kommer också tillbaka förra året opererade han sitt knä och han verka vara i gott slag igen, Johan Weidner har också kommit nu på slutet vilket gör att vi har två målvakter som konkurrerar om siste utpost, vilket är bra. Faruk Alajbegovic, Marko Basic och Niklas Johansson är ytterligare nyförvärv som breddar truppen. När det gäller förluster så har Anton Malmqvist, Simon Häggbring valt att lämna klubben. Ett par av våra äldre spelare har valt att trappa ner.

4. Vad är klubben målsättning?
Givetvis att vara ett topplag, det vore konstigt annars. Målet är att vinna varje match, det ska det alltid vara inför varje ny match.

5 Vad är din personliga målsättning för säsongen?
Med familj, renoveringsobjekt, nytt jobb, brandkår, ja, det är svårt att hinna träna så mycket som man skulle önska. Men trots en fotskada för närvarande känns formen bra och jag hoppas att det kan bli ett kul år.

6. Vad är er styrka som klubb?
Sammanhållningen, både på och utanför plan, även många hängivna supporters som gärna hänger med på bortamatcher, så korven räcker sällan på bortamatcherna.

7. Finns det något som ni som måste tänka extra på under säsongen? Då menar jag i största allmänhet om det finns några ev. svagheter
Framförallt att inte underskatta något lag.

8. Vilka ska man hålla ett öga på i Vissefjärda?
Jag vill egentligen inte framhålla någon utan jag ser hela laget som vår styrka.

9. Vilka tror du vinner Emmabodasexan?

Givetvis tror jag på oss själva, men det är inget som gör sig självt. Det gäller att ge järnet varje match annars kommer det inte att gå vägen.

10. Vad vet du om de andra kommunlagen?
Egentligen inte så mycket. Trots att det är kommunlag har inte jag varit med och spelat mot Johansfors och Bodabruk i seriesammanhang många gånger. Vi har helt enkelt inte spelat i samma serie även om vi legat på samma nivå. Johansfors har ju ofta hamnat i en serie mot Växjö till.

11. Har du någon hälsning till Boda och Johansfors som du vill framföra?
Lycka till och må bästa lag vinna!

12. Slutligen frågan om hur klubben handskar favoritskapet man har på sig?
Det handlar om att inte tro att man är bättre än något annat lag, man måste ut och ge järnet utan motivation kommer man inte långt. Kan vi ha rätt inställning inför varje match så kan det säkert gå vägen.

Jag vill tacka Henrik Martinsson för att han ställde upp och svarade på mina frågor och jag vill passa på att önska honom och Vissefjärda lycka till i serien. Kommer bli spännande matcher när Johansfors möter Vissefjärda.

Derbydatum för alla Vissefjärdas fans att skriva upp i almanackan:
8 Maj Johansfors- Vissefjärda
16 Maj Bodabruk- Vissefjärda
14 Augusti Vissefjärda- Johansfors
21 Augusti Vissefjärda- Johansfors.

För mer information om Vissefjärda
:
Vissefjärda GIF officiella hemsida
Martins tankar

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt initiativ Nicke!
/Giffare

Nicke Grozdanovski sa...

Tack :-) Har fått lära mig att vad man än gör... Håll spänningen uppe