tisdag, april 14, 2009

Nominera till demokratipriset senast i morgon kväll

Utdelningen av årets Demokratipris närmar sig, men ännu vet vi inte vem som kommer att få Vänsterpartiet, Emmabodas andra demokratipris. Nomineringstiden går ut den 15 april och den 16 april fattar vi i Vänsterpartiet slutligen beslutet om vem som ska få priset 2009. Priset delas ut 1 maj Kl.12 på Centrumtorget i Emmaboda

Vi har hittills fått in fyra nomineringar till priset, var och en värdiga pristagare. Utan någon som helst rangordning är det dessa som kommit in.

Alf Augustsson- Ordförande för Emmaboda PRO- avdelning som oförtröttligt arbetar för pensionärernas demokratiska rättighet.

Bjurbäcksskolan 0-12:- Deras målmedvetna arbete för integration för barn av utländsk härkomst.

Pallfabriken i Vissefjärda: -Här blir arbetande människor inom LSS synliga och delaktiga i den demokratiska processen.

Bjurbäcksskolan årskurs 9: "Polenprojektet"- Ett mångårigt framgångsrikt arbete under hela läsåret med att belysa förintelsen och de faktorer som låg bakom folkmordet och avslutningen sker med en resa till Auschwitz.

Även om dessa fyra är värdiga nomineringar så är givetvis allmänheten fortfarande välkomna att nominera andra kandidater till priset. Det är inget krav att de nominerade ska bo i Emmaboda kommun men de ska givetvis verka i vår kommun. I ordet demokrati rymmer många begrepp som till exempel jämställdhet, mångfald och kultur. Många eldsjälar arbetar i det tysta och det är dessa vi vill uppmärksamma. Vi vill uppmärksamma goda krafter i samhället som ofta arbetar ideellt och brinner för den verksamhet som de bedriver.


Alla är välkomna att nominera till detta pris senast den 15 april till mail: nicke.grozdanovski@vansterpartiet.se
med en motivering till varför just deras förslag ska ha priset.

Inga kommentarer: