lördag, april 25, 2009

Vi utmanar Folkpartiet på debatt

Alice Åström, gruppledare i Vänsterpartiet, utmanar Johan Pehrson, gruppledare i Folkpartiet på debatt om hur samhället ska bemöta barn som begår brott.

Johan Pehrson (FP) på DN Debatt den 22 april att det behövs fler tvångsåtgärder mot kriminella barn och unga, och att gärningsmän under 15 år ska kunna åtalas i domstol.

- De borgerliga partierna tävlar om vem som kan hitta på hårdast straff. Det ger inte mindre brottslighet och det gynnar ingen, vare sig barnen som begår brott eller de brottsutsatta, säger Alice Åström, vice partiledare och gruppledare för Vänsterpartiet.

- Högerregeringen har kört rättsväsendets ekonomi i botten. Dessutom har samhällsklyftorna ökat, människor är oroliga över sin framtid och fler barn än tidigare lever i fattigdom. Detta bäddar för att fler barn hamnar i problem, säger Alice Åström.

- Folkpartiets idé att straffa barn är såklart helt fel väg att gå. Vi måste se till att välfärden är tillräckligt stark och att vi har resurser och möjligheter att ta hand om barn som far illa. Därför utmanar jag härmed folkpartiet på en debatt om dessa frågor. Ställer du upp Johan Pehrson?

Inga kommentarer: