söndag, maj 10, 2009

Även Kristdemokraterna anser att svenska folket röstade fel 2003

Tidigare har folkpartiet basunerat ut att man vill ha en ny folkomröstning om EMU senast 2011 eftersom de anser krasst att Svenska folket röstade fel 2003. Ett oförskämt ställningstagande som andas förakt och odemokratiska värderingar. Nu har även Kristdemokraterna ställs sig bredvid Jan Björklunds folkparti och anammar samma synsätt. Det är inte så att de ens funderar på att det kan bli ett nej igen utan de förutsätter att det blir ett Ja då. Partiledare Göran Hägglund främsta argument till att på nytt ta ställning är att Sverige förlorar politiskt inflytande i EU på grund av vi står utanför euron samt att det är en konkurrensnackdel för svenska företag.

Att man är för Euron är inget som retar mig. Alla har rätt till sin uppfattning. Men det som retar mig är att man så föraktfullt ser på ett folkomröstningsresultat. Samtidigt som både folkpartiet och Kristdemokraterna förnekade oss att folkomrösta om Lissabonfördraget i höstas med motivation att folkomröstningar är knepiga och att detta var ett svår fråga som riksdagens ledamöter ska hantera. Men eftersom Euro omröstningen 2003 gick emot dessa partier så har de mage av fräckhet att kräva en ny folkomröstning. Förvånansvärt att man inte går ett steg till och förorda att riksdagen ska fatta beslut i EMU frågan då slippar man ju riskera att den "korkade allmänheten" riskerar att rösta fel ytterligare än gång. Men det skulle inte förvåna mig om det kommer snart.

Folkomröstningsfrågan är inget som avgörs i Bryssel utan det är en nationell angelägenhet men det är ändå en markering mot dessa idéer att rösta på Vänsterpartiet i EU-parlamentsvalet den sjunde juni.

Inga kommentarer: