lördag, maj 16, 2009

En poäng som känns som en förlust

Johansfors mötte Örsjö IF på vackra idrottsplatsen i Johansfors i går kväll. De allra flesta där förutom några tillresta Örsjöbor hade räknat med att segern över Alsjöholm senast skulle följas upp med ytterligare en tre poängare. Men då hade man inte räknat med att Örsjö ville annorlunda. Måste säga att Örsjö som fram till gårdagens match inte mäktat med att ta någon poäng i serien på de tre första matcherna imponerade på mig. Man var 100% taggade inför uppgiften och man märkte redan från start att detta kommer inte bli någon lätt resa för JIF.

Johansfors ska också sägas hade vissa tunga avbräck inför matchen kom inte upp i normal standard i första halvleken. Man hade förtvivlat svårt att skapa några farligheter och såg inte helt fokuserade på uppgiften. Örsjös försvarspel funkade perfekt men även de hade det svårt med anfallspelet och det var mycket tack vare det som det stod 0-0 i paus. En halvlek vi helst ska glömma.

Några JIF supportrs som hade kul trots allt i första halvlek

Andra halvlek började JIF maskinen så sakteliga arbeta och man märkte en helt annan inställning från hemmaspelarna. Men fortfarande så fattades det sista extra framför motståndarnas mål. Örsjö fortsatte spela aggressivt och tät försvarspel som inte tillätt JIF den tiden till att bygga upp något konstruktivt anfallspel. Man bröt bollbanorna och passningarna på ett föredömligt sätt och sen satsade man på kontringar. Det var just på en sådan kontring som kallduschen kom efter ca 10 minuter in i andra halvlek på en frispark som där ÖIF spelarna var hungrigare på returen och satte 0-1. I det läget var det inget som tydde på Örsjö mål men likt förbannat så kom den. Inte nog med detta så kom också tvåan för bortalaget efter 65 minuters spel efter ett friläge som JIF helt missar i sin markering.

Glada Örsjö spelare har just gjort 0-1

Nu kändes det väldig tungt och förlustens mörka moln hängde över IP. Men då äntligen började JIF vakna och spela det spel som man borde ha spelat från start. Nu blev man aggressiva i sitt anfallspel. Man utnyttjade kanterna och kom till farliga avslut. I början orkade Örsjö dock stå emot. Deras försvarspel höll måttet men reduceringen hängde i luften.

Pressen mot Örsjö målet var massivt under sista 20 minuterna

Den kom också med kvarten kvar att spela efter en fin hörna av Johannes Medin och högst upp når Martin Johansson som snyggt nickar in 1-2. Allt eftersom tiden gick tröttnade Örsjöspelarna men deras kämpaglöd var påtaglig. Men de drog ner på tempot och det var lite maskningsvarning för kvällens blåklädda Örsjöiter. Men för ett lag som har noll poäng är varje sekund viktigt när man har chans att bärga sin första seger. Men den kom inte denna kväll utan en välförtjänt kvittering kom efter ca 80 minuter genom Johannes Medin som får till en skön volleyträff som målvakten i Örsjö inte hade någon som helst chans på. Ett väldigt snyggt mål från Medins känsliga fot. Jakten på segermålet intensifierades på slutet och två jättelägen skapades på minuterna innan slutsignalen då b la Örsjö målvakten gör en idioträdding och räddade en poäng åt sitt lag. 2-2 slutade alltså matchen denna vackra men kyliga majkväll på Idrottsplatsen i Johansfors.

Martin Johansson har just gjort 1-2

Men trots upphämtningen på slutet så känns det bittert och tungt att inte vinna en sådan här match. I denna serie har man inte råd att tappa några poäng om man vill aspirera på seriesegern, vilket vi i Johansfors gör. Dock ett plus för upphämtningen som Johansfors gjorde sista 20 minuterna. Där visade man det JIF som man vill se i 90 minuter. Men som sagt var så räcker det inte att spela fotboll bara i 20 minuter inte ens mot Örsjö.

Inga av de övriga kommunlagen spelade i går eftersom Bodabruk- Vissefjärda möttes i eftermiddag. Som väntat vann Vissefjärda komfortabelt med hela 9-1. Det innebär att Johansfors nu är hela 7 poäng efter Vissefjärda efter fem omgångar.