tisdag, maj 05, 2009

Jag blir så trött

Inte nog med att statsministern och hans regering lyckats smickra EU-kommisionären Margot Wallström (s) så att hon berömmer regerings EU ambtioner. I kväll kom man överens om borgfred som ska gälla under Sveriges ordförandeskap i EU som börjar den 1 juli. Det var statsminister Fredrik Reinfeldt som vädjade till oppositionen att man alltså ska hålla alla trätor nere under det halvår som ordförandeskapet gäller.

Oppositionen kom alltså överens om detta att låta regeringen Reinfeldt arbeta i lugn och ro och låta han få under ordförandeskapet få en massa poänger i både utrikes- men även inrikespolitiken. Vi ska alltså stillasittande tiga medans detta sker. Varför ska vi alltid dansa efter Alliansens och statsministerns pipa? Varför ska Fredrik Reinfeldt diktera villkoren för inrikespolitiken och framför allt varför låter vi honom göra detta??


Jag känner mig så nedtryckt i skorna att det gör ont. Alliansen har verkligen återigen lyckats manipulera oppositionen och vi accepterar detta.

3 kommentarer:

Andreas Bjerke sa...

De borgerliga partierna accepterade Socialdemokraternas önskan om borgfred vid förra ordförandeskapet. Att oppositionen nu går med på exakt samma sak är därför helt naturligt!

Björn Nilsson sa...

"Vi" accepterar väl ingenting under förutsättning att detta "vi" exkluderar skojarna i "den rödgröna alliansen"? Att socialdemokrater och moderater som är till förvillelse lika varandra inte lider så mycket av att lägga ner den ömsesidiga kritiken ett tag är väl inte så konstigt? Om V verkligen menar allvar med sitt EU-motstånd får man visa det nu!

Mikael.R.Nilsson sa...

jag tillhör oppositionen i detta land mig har ingen frågat hade man det hade svaret blivit Nej vill dem ha borgfred får man sluta med sin orättvisa politik./Micke