fredag, maj 29, 2009

Johansfors besegrade S:t Sigfrid

Det var två veckor sedan Johansfors senast var i farten då man spelade 2-2 mot Örsjö på hemmaplan. Det var en besvikelse att det inte blev seger i den matchen och den matchen har säkert varit som en nagel i ögat på spelarna under dessa två veckor. Därför var det ett pressat JIF som åkte till Gårdryds IP för match mot serietvåan S:t Sigfrid.

Det blev som väntat en tuff, tät och kampartad fotboll på den vackra idrottsplatsen mitt i skogen. Man såg direkt att JIF, som för dagen var klädda i sina röda reservtröjor, var där för att ta tre viktiga poäng för vår inställning var fokuserad redan från start. Man var det bättre laget och skapade en del farligheter framför S:t Sigfrids mål som dock inte resulterade i några mål. Även om JIF förde spelet så var inte hemmalaget helt ofarliga utan Axel i målet fick jobba vid några tillfällen för att freda sitt mål.

Matchen stod och vägde när Johansfors gjorde som det skulle visa sig matchens enda mål efter ca en halvtimmes spel. Det var efter en hörna som Zoran Cipra slog som skarvades vidare till Robin Franksson som satte bollen i nättaket. Ett mycket viktigt mål att få i det läget. Efter de målet så var det JIF som tryckte på för att göra ytterligare mål men de uteblev.

Precis i andra halvlekens början åkte Oscar Ahlström på sitt andra gula kort för snack och fick alltså duscha i förtid. Det innebar att JIF fick spela med en man mindre de sista 40 minuterna av matchen. Andra halvlek måste erkännas kändes väldigt väldigt lång. Allt eftersom halvleken fortskred ökade hemmalaget sitt tryck mot JIF målet och målet hängde i luften i bland, men en stor portion tur kryddad med massor av järnvilja lyckades Johansfors hålla undan till en välbehövlig seger.

Jag måste säga att Johansfors nog gör sin bästa seriematch hittills. Man visade upp stor vilja, moral och arbetskapacitet som gör att man är nöjd med killarnas insats ikväll. Hoppas nu att detta är början till en lång segersvit för Johansfors. Hela laget förtjänar ett godkänd betyg i kväll men extra plus till Johannes Medin i backlinjen som var en jätte där bak, Robin Franksson för hans mål, Axel Karlsson som fick hålla nollan och spelfördelaren i mitten Zoran Cipra.

För våra övriga kommunlag så var det dags för El Classico i kväll då Bodabruk mötte Örsjö. Det blev en bitter och svidande 0-1 förlust för Boda sedan matchens enda mål kom i mitten av andra halvlek
. För Vissefjärda så blev det ytterligare en seger när man slog Flerohopp på bortaplan med 3-1.