tisdag, maj 12, 2009

Johansfors hittade vinnarspåret igen

Fyra dagar efter den tunga derbyförlusten hemma mot Vissefjärda var det ikväll återigen match för Johansfors. Motståndet svarade Alsjöholm IF för på sin hemmaplan som heter Alsjövallen. Matchen ikväll var en måste vinnamatch för JIF och det präglade första halvlek där Johansfors hade svårt att komma igenom hemmaförsvaret. Därför stod det faktiskt 0-0 i paus. En halvlek som jag tyvärr missade pågrund av andra aktiviteter i kväll.

Men väl på plats ca 15 minuter in andra halvlek hade JIF redan gjort 2 mål genom Oskar Ahlström och nu lossnade det mesta för JIF. Trots min sena ankomst fick jag se tre Johansfors mål där Andreas Johanssons signatur nog var den skönaste. Han fick hoppa in i andra halvlek efter sin fotskada som han ådrogsig i matchen mot Lenhovda för knappt två veckor sedan och var inte inne på plan mer än några minuter innan han fick sätta 3-0. Övriga målskyttar för JIF blev Adam Wellrup som lobbade snyggt över Alsjöholms målvakt efter en fin passning från Zoran Cipra. Femman satte Peter Andersson på straff. Ända glädjedödaren var att Axel Karlsson inte fick hålla sin nolla. Att Axel har en vinnar skalle säger väl hans kommenter efter det insläppta målet efter två minuters stopptid. "Så jävla onödigt". Då ska man komma ihåg att JIF alltså ledde med 5-0.

En hyperviktig 5-1 seger alltså för Johansfors och skönt att de lossnade målmässigt igen. Vinsten betyder mycket för lagets självförtroende. I det tabellläge man befinner sig i kan man inte göra annat att kämpa på och det gjorde man riktigt bra. En rättvis seger för Johansfors även om hemmalaget stack upp då och då i halv farliga chanser. Här näst väntar Örsjö hemma på Idrottsplatsen.

Johansfors i vita tröjor rensar bort bollen framför Axel i målet

Men för det mesta höll man till i Alsjöholms straffområde. Här en chans där bollen smiter strax utanför

Zoran Cipras fantasiska passning som resulterade i Adam Wellrups 4-0 mål

Peter Andersson gör 5-0 på straff

Glada JIF spelare grattar varandra efter segern.

För våra andra två kommunlag så blev det en säker seger för serieledarna Vissefjärda hemma mot S:t Sigfrid med 3-0. De ser väldigt starka ut och detta var Vissefjärdas fjärde raka seger.

Bodabruk däremot hade en tung kväll borta mot Lenhovda där det blev en 0-5 förlust. Därmed ligger Bodabruk åtta i tabellen med två poäng.