lördag, maj 23, 2009

Kristoffer Björklunds tredje raka nolla

I eftermiddags inleddes omgång 11 då Hammarby tog emot Halmstad på Söderstadion. Efter 90 minuters hård kamp därute på den gröna gräsmattan blev en mållös match och en poäng till båda lagen. Men chanser för båda lagen saknades inte men en otillräcklig skärpa framför mål och två duktiga målvakter såg till att målen uteblev denna eftermiddag.

Hammarby kom till spel med spelare borta pga skador och avstängningar. I dag kunde inte Igor Armas spela pga av en blödning i vänsterknäet. Tidigare var Rami Shaaban, Harris Laitinen och David Johansson borta. Lägg där till de två avstängda forwarden Nathan Paulse och Charlie Davies så förstår man att tränare Tony Gustavsson fått huvudbry inför matchen. Men säga vad man vill om detta kritiska läge så får tränare Tony se sitt lag kämpa, kriga och visa upp en stor moral. Så var fallet även i dag där Hammarby visade upp ett stort hjärta och tog den sjunde poängen på de tre senaste matcherna där dessutom inget mål har släppts in.

Bästa chansen hade Simon Helg i första halvlekens inledning då han kom fri med HBK:s målvakt men sköt rakt på honom. Halmstads målvakt Magnus Bahne var inblandad i en straffsituation då han fick omkull Sebastian Castro-Tello i en situation där domaren tolkade det som att han var på bollen först och friade. Jag personligen tycker nog det var straff även om det är en 50/50 situation om domaren blåser eller inte. Jag har sett betydligt tveksammare situationer i straffområdet som har lett till straffspark.

Halmstads skapade sina farlighet på fasta situationer där man var starka i luftrummet. Men Bajenspelarna kämpade på bra där och vann många dueller. Oavgjort får väl trots allt anses som rättvist då lagen hade perioder under matchen som man var det dominerande laget.

Tyvärr så fortsätter eländet med avstäningar då både Christian Traoré och Emil Johansson(Emil Johansson som förövrigt i dag kom med i U-21 EM-truppen som nästa månad avgörs i Sverige, Ett stort grattis till honom)fick sitt tredje gula kort och därmed är avstängda i derbyt mot AIK på torsdag. Men läget är inget nytt utan förhoppningsvis kommer några spelare tillbaka till den matchen så Gnaget kommer trots det att få sig en match på torsdag


MATCHFAKTA:









HAMMARBY IF- HALMSTAD BK
0-0

Varningar:
Hammarby: Freddy Söderberg, Chrstian Traoré, Emil Johansson.
Halmstad: Andreas Johansson

Domare: Martin Ingvarsson, Hässleholm
Publik: 8 110

Inga kommentarer: