torsdag, maj 07, 2009

Poängsnål omgång gav två nollor

Ingen av oss fem tippare hade någon lyckad omgång när allsvenskans sjunde omgång genomfördes. Det var så att två tippare t o m inte fick en enda poäng och en av de två tipparna var jag.

Den som lyckades bäst var Mattias som fick i hop fem poäng. Mycket tack vare att han fick omgångens enda trea när han prickade in Djurgårdens 2-1 seger över GAIS. De andra två matcherna han prickade in rätt tecken var Helsingborg- Malmö och Trelleborg-AIK. Fem poäng innebär att han rycker ifrån mig på tredje platsen och knappar in något på serieledaren Andreas. Sammanlagt har nu Mattias 34 poäng.

Daniel kom tvåa med tre inprickade en poängare. Det innebär att han knappar in på mig på tredje platsen samtidigt som han rycker i från Mats på sistaplatsen. De tre matcherna han prickade in var Örgryte- Brommapojkarna, Helsingborg- Malmö och Djurgården- GAIS. Sammanlagt har han nu 26 poäng och ligger alltså trea.

Andreas befinner sig just nu i en liten formsvacka. Fem poäng i förra omgången blev endast två poäng i denna. Trots det har han fortfarande en betryggande ledning även om avståndet krympte något i denna omgång. Helsingborg- Malmö och Djurgården-GAIS var de matcherna han lyckades få en poäng av. Det innebär att sammanlagt leder Andreas med 44 poäng, 10 poäng före Mattias.

För Mats och mig är det bara att glömma denna omgång. Vi fick inte en enda poäng och har alltså oförändrat poängställning efter denna omgång. Det innebär en tredje plats för min del 28 poäng och en klar sista plats för Mats med 14 poäng.

Här kommer tabellerna som gäller först omgång sju och sedan sammanlagt. Första kolumnen är antal omgångar, andra kolumnen är antal trepoängare , tredje kolumnen är antal enpoängare och så slutligen antal poäng.

Mattias Karlsson, 7, 1, 2, 5p
Daniel Grozdanovski, 7 0, 3, 3p
Andreas Gustavsson, 7, 0, 2, 2p
Mats Arbring, 7, 0 ,0, 0p
Nicke Grozdanovski, 7, 0, 0, 0p

Andreas Gustavsson, 7, 8, 20, 44p
------------------------------------------
Mattias Karlsson, 7, 5, 19, 34p
Nicke Grozdanovski, 7, 6, 13, 28p
Daniel Grozdanovski, 7, 2, 20, 26p
Mats Arbring, 7, 1, 11, 14p

Inga kommentarer: