fredag, maj 29, 2009

Tung derby förlust för Bajen

Sista matchen för Hammarby innan uppehållet för U21- EM spelades i går och det var inte vilken match som helst utan ett derby mot AIK. Det var ett skadedrabbad Bajen som ställde upp med följande spelare borta. Charlie Davies, Christian Traoré och Emil Johansson på grund av avstängning. Haris Laitinen, Rami Shaaban och David Johansson var borta pga skador. Dessutom spelade Igor Armas och Monday James halvskadade.

Trots detta tycker jag ändå att Hammarby gjorde en godkänd insats Man spelade efter förmåga och visade upp en stor moral och arbetsinsatsen var utmärkt på den regniga och tungsprunga Råsunda. Tyvärr räckte inte detta då en försvarsmiss gav AIK matchen enda mål strax innan paus. Igor Armas misslyckades med en brytning och gav Saihou Jagne fritt fram mot Kristoffer Björklund. I straffområdet vände han bort en tillskyndande Monday James och satte bollen bakom Björklund. 1-0 i baken efter första halvleks sista spark.

Andra halvlek försökte Bajen allt vad man kunde för att kvittera men AIK spelade taktiskt riktigt och var de lag som förde matchen. Vi hade faktiskt 1-1 målet inne när Maic Semas mål blev bortdömt för offiside. Det var framnickaren Nathan Paulse som enligt domaren var offside, men den var på håret.