måndag, juni 29, 2009

Axel Karlsson fick inte hålla nollan i kväll heller

I kväll endast två dagar efter matchen mot Bodabruk och 80- årsfesten klev Johansfors ut i Ekevallens gröna gräs i Kosta för ännu en seriematch. Kosta ligger sist i tabellen med en poäng men det märktes inte i första halvlek då Kosta var det lag som höll i taktpinnen och hade ett par bra lägen med en ribbträff som den allra bästa. Men Johansfors ska i ärlighetens namn säga inte var bra i första halvlek. Man spelade lojt och tog inte de viktiga löpningarna och passningarna var inte bra. Sen hade man några spelare borta och vår ordinarie målvakt Axel Karlsson spelade ute och Teddy Rydberg tog hand om målvaktshandskarna och gjorde det på ett förtjänst fullt sätt. Så första halvlek glömmer vi då inget av lagen fick in någon boll i mål .

Andra halvleks början angav tonen för ett helt annat JIF spel än i den första. Nu stegrade laget upp ytterligare och började mala ner Kosta. Allt som saknades i första kom fram i den andra. Löpningarna kom, passningarna satt bättre, närkampspelet och chanserna blev flera. Man visade att man var det bättre laget och det var en bara en tidsfråga innan första målet kom även om Kosta ingerlunda var ofarliga när man kontrade. Nu har jag ingen exakt koll på när målen kom men jag vet att Johansfors tog ledningen på ett självmål som ställde den utmärkte Kostamålvakten helt efter ungefär ca 60 minuter av matchen. Johansfors fortsatte att mala på och Kosta spelarna blev allt tröttare. I den 67 minuten gör Andreas Cornelsen JIF:s andra mål och nu kändes matchen mer eller mindre avgjord.

Axel Karlsson började på bänken men hoppade in i mitten av andra halvlek och hann under de ca 10 minuterna han var inne reta upp Kosta backarna, glidtackla målvakten och så göra ett mål. Det var efter en fin passning från en av planens bästa spelare Adam Wellrup som Axel stötte in bollen i mål i den 72 minuten. Därmed sprack hans nolla även i dag, fast på ett positiv sätt då.

Skön Johansfors seger tillslut som sin vana trogen på senare tid gör en bra halvlek. Fast denna gång överraskade de oss supporters genom att göra en dålig första och en stabil andra halvlek. Det brukar vara tvärtom annars. Jag tycker att hela laget förtjänar beröm för sin andra halvlek men en extra plus till Charlie Dziobek, Oskar och Henrik Ahlström och målvakten Teddy Rydberg.

Nu återstår ytterligare en match innan sommaruppehållet och den spelas hemma mot Lenhovda på torsdag.

För våra två andra kommunlag så åkte Bodabruk på ytterligare en förlust borta mot Flerohopp med 0-6. Vissefjärda har det flytet som krävs om man ska ta steget upp. I kväll blev det en tung 3-2 seger över Alsjöholm hemma.