lördag, juni 13, 2009

Politikerbloggen kastar sten i glashus

Politikerbloggen gick bara dagarna efter parlamentsvalet ut med en enkät till oss vänsterpartister via mail. Vet inte om ex. Centerpartisterna också har fått en liknande enkät efter deras misslyckande i valet men det är inget jag hört. Det är vi vänsterpartister som ska stå i skottlinjen och då framför allt Lars Ohly. I mitten av denna vecka så basunerades det ut att vi i partiet inte har förtroende för Ohly eller att vi kräver hans avgång . I själva verket så visar det sig att det handlar om att 30 personer av 1300 tillfrågade varav ca 300 hade svarat riktar kritik mot Lasse.

Man publicerade också vissa enkätsvar utan namn givetvis på Politikerbloggen kan läsa om kritiken mot Ohly. Men artikeln är inte nyanserad alls utan den är vinklat så att läsaren ska få för sig att kritiken är massiv mot Ohly som partiledare.

Även jag svarade på frågorna och mina svar ser ni här nere.

TV4Nyheterna och Politikerbloggen.se ställer i dag frågor till landets folkvalda politiker efter gårdagens EU-val.

- Hur ser du på valresultatet för vänsterpartiet?
Jag är givetvis inte nöjd med 5.6% av rösterna. Det är en stor besvikelse att det blev så lågt. Vi har bedrivit en bra valkampanj och jobbat hårt för att få folk att rösta men vi fick aldrig någon medvind i ryggen. Däremot är vi rätt så nöjda med 7.0% ,där vi visserligen tappar men inte så mycket, i kommunen där vi faktiskt är näst bäst i länet på det och det är ett positivt kvitto på vårt politiska arbete i Emmaboda kommun där vi syns och hörs i debatten.

- Vilken är din förklaring till att partiet backar?
Jadu, svårt att analysera varför.. Vi har svårt att nå ut till media, det är en del av förklaringen men inte allt. Tyckte ändå våra frågor var uppe på dagordningen som kollektivavtal, klimatfrågan och integritetsfrågorna. Men ändå har vi svårt att nå ut till väljarna och det är något vi måste analysera.

- Vilket ansvar har Lars Ohly för valresultatet?
Det är ju inte Lars Ohly som kandiderat till parlamentet, men visst som partiordförande har han liksom alla andra ett ansvar för resultatet. Dock tycker jag inte att han gjort något fel under valrörelsen. Han har varit tydligt och informativ under debatterna.


- Har du förtroende för Lars Ohly som partiledare?
Ja, även om inget är självskriven som ordförande. Vi har många duktiga företrädare för partiet och Lars Ohly är en av dem.

Inga kommentarer: