lördag, juni 06, 2009

Stick till vallokalen och ge högern en fight!

EU-valet har historiskt varit ett undanskymt val. Få går och röstar. Det är ett mönster som går igen i vart och ett av de 27 medlemsländerna. Det är läge att bryta den tränden!

Ett annat otäkt litet mönster man kan skönja, är att det i land efter land i EU, är samma lilla klick som går och röstar, nämligen dom med högst inkomst, störst villa och dyrast bil. Med andra ord det är dom som är mest benägna att rösta på högern. Det är ingen slump att den i särklass största politiska gruppen i EU-parlamentet är den konservativa kristdemokratiska gruppen.
Det enklaste och smidigaste man kan göra, om man vill ge högern en fight, är att gå och rösta imorgon, och lägga sin röst vänter ut - på Vänsterpartiet.

Vi finns där som garanter för att fackliga rättigheter kommer upp på agendan, vi finns där för att kämpa för att kvinnors rättighter en gång för alla ska räknas till mänskliga rättigheter, och vi finns där för att kämpa för klimaträttvisa.

EU är en handelsunion, och en handelsunion sätter helt logiskt marknaden i centrum. Jag brukar kalla det för högerns motor. Konkurrens, avreglering och privatisering über alles. När denna ordning råder får andra ting stryka på foten. På så vis blir fackliga rättigheter handleshinder, på så vis blir folkhälsoaspekter konkurrenshinder, likaså miljölagstiftning. Det är inte rimligt. Det är inte för inte jag är kritisk till EU. Det finns synnerligen goda skäl att inte svälja och nicka med.

Vänstern behövs i Eu-parlamentet som högljudd opposition; en kraft som drar det som går att dra, vänster ut.

Stick och rösta imorgon, ge högern en storslagen känga!

Skriven av Hanna Löfqvist

Inga kommentarer: