måndag, juli 20, 2009

Botten är nådd, Bajen

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva för orden räcker inte till. Vi gästades i dag på Söderstadion av ett lag som inför kvällens match inte vunnit en enda match på 14 försök i allsvenskan och gjort endast sju mål och släppt in 28. Laget heter Örgryte från Göteborg. Tre poäng var det som räknades för Hammarby inför kvällens match och en upprättelse efter det uddlösa insatsen borta mot Häcken senast.

Men efter 90 minuters spel så är man mer än bedrövad när man sett sitt lag Hammarby förlora mot Örgryte med matchens enda mål. Målet kom tidigt i matchen redan efter tre minuter av Marcus Allbäck. Innan dess hade Simon Helg en nick i ribban. Resten av halvleken tycker jag ändå Hammarby äger och bör göra några mål på de möjligheter som vi skapade. Simon Helg var bäst i Bajen i kväll och spelade piggt och försökte med härliga instick servera anfallarna bollen. Men tyvärr uteblev både de heta målchanserna och således målen.


Andra halvlek uppträdde Bajen lika uddlöst som mot Häcken senast. Självförtroendet är som bortblåst när det gäller anfallspelet. Det ser ut som om ingen vet riktig vad de ska göra och tar oftast felbeslut eller felpassar. Örgryte som ligger sist kan enkelt manöverera bort alla tänkbara Hammarby chanser. Det finns inget att säga mer utan att bli hård i tonen så det får vara så här med matchrapporten.

Halva serien är nu spelad och Hammarby ligger på 13 plats med 15 poäng. 1 poäng ner till Djurgården på kvalplats och två poäng ner till GAIS på nedflyttningsplatsen. Med andra ord knackar superettan på bakom hörnet. Nu gäller det att spela för hedern och för klubbmärket nästa måndag då vi möter Örgryte på nytt denna gång i Göteborg.

MATCHFAKTA










HAMMARBY IF- ÖRGRYTE IS
0-1 (0-1)

0-1 Marcus Allbäck (3)

Varningar:
Hammarby: Nathan Paulse.
Örgryte: Alex Perreira.

Domare: Martin Hansson, Holmsjö.
Publik: 10 366

Inga kommentarer: