måndag, juli 27, 2009

We miss you, Charlie

För tredje matchen i rad går Bajen mållösa från en match och för tredje matchen mot ett Göteborgslag. Kvällens match mot Örgryte på bortaplan gav en match helt utan mål och det var två besvikna lag som lämnade den blöta gräsmattan på Gamla Ullevi. Både Bajen och ÖIS behövde verkligen vinna ikväll för att få viktiga poäng i bottenstriden. Men kylan framför mål saknades och både Rami Shaaban och Bengt Johansson i ÖIS målet hade inga större bekymmer att freda sitt mål.

Tre stora chanser fick vi se under matchen. Två för ÖIS och en för Hammarby. Bajens stora chans kom i andra halvlek då Fredrik Söderström fick till ett bra skott som Bengt Andersson räddade med skopan. Örgryte hade sina chanser genom dels Markus Allbäcks nick i första halvlek som gick utanför Shaabans stolpe och Alvaro Santos friläge i andra halvlek som han turligt nog för oss brände genom att skjuta stenhårt utanför.

Saknaden av Charlie Davies och Louay Chanko märks väldigt tydligt i Hammarby. Vi har två brassar, Rafael och Claudio där den första fick en halvtimme i andra halvlek och den andra fick inte komma in. De måste få lite tid på sig att komma in i laget men då måste de få spela och därför är jag lite besviken att de inte fick chansen ikväll. Men hoppas de får starta i nästa match mot Helsingborg på Söderstadion.

Avsaknaden av en anfallare och en målskytt är påtaglig. Det är väldigt, väldigt tamt i anfallspelet och måste åtgärdas snarast. Men annars så visar laget ett stort hjärta och kampvilja. Kul att se David Johansson tillbaka i spel efter sin skada. Han visade verkligen vilken bra back han är. Men den allra bästa Bajare i kväll på Gamla Ullevi var nummer 12. Fansen stöttar verkligen sitt lag och sjöng under hela matchen och det var väldigt kul att se en så stor Bajenklack på plats i Göteborg med tanke på lagets jobbiga läge i tabellen.


MATCHFAKTA:









ÖRGRYTE IS- HAMMARBY IF
0-0

Varning:
Hammarby: Andreas Dahl.

Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna.
Publik: 4 683.

Inga kommentarer: