måndag, augusti 24, 2009

Bitter förlust på Strömvallen

Det vill sig inte för Hammarby i årets allsvenska. Trots att man dominerade matchen i andra halvlek borta mot Gefle så blev det ändå 0-1 förlust. Segermålet för Gefle var dessutom ett självmål efter dryga kvarten när Igor Armas försök till bolltäckning resulterade oturligt att bollen hamnande över Rami Shaaban och in i mål. Hammarby gav dock aldrig upp utan försökte spela sig igenom Gelfes kompakta försvar som under första halvlek spelade säkert och kontrollerat Sen var hemmalaget snabba med sina omställningar och vid fåtal tillfällen skapade oro i Bajenförsvaret.

Andra halvlek vissade Hammarby prov på bra och kreativ anfallspel men bollen ville inte in. Vi hade till och med kvitteringsbollen inne genom David Johansson som tog hand om en retur i den 69 minuten men jublet kom dock snabbt av sig när det visade sig att den assisterade domaren vinkat av för offside. Positivt att se att Hammarby visade upp ett bra anfallspel med rörliga spelare där framför allt Harris Laitinen var tongivande och visade vägen. Gefle hade stora bekymmer med offensiva Hammarbyare men med en gnutta tur och framför allt en mycket bra målvakt i Mattias Hugosson lyckades hemmalaget hålla undan och vinna matchen.

För Hammarbys del innebär förlusten att man nu är nere på kvalplats samma poäng som GAIS men med sämre målskillnad. Men det är bara att bita ihop och jobba vidare. Det gavs positiva signaler i dag och kan man bara få någon att sätta ditt bollarna så finns det mycket som talar att vi klarar ett nytt allsvenskt kontrakt. För Hammarby gjorde mycket rätt på Strömvallen ikväll - men inga mål framåt i allafall och det är i slutändan målen som räknas i fotbollens värld.