måndag, augusti 03, 2009

Ett fall framåt trots en ny förlust

Inför kvällens hemmamatch mot Helsingborg gjorde tränare Tony Gustavsson det enda rätta och startade med tre debutanter från start för att få igång laget. Det var Rafael som startade på topp, och Claudio da Silva och Vlado Zlojutro tog hand om höger- respektive vänsterkanten. Det blev en annan tyngd i det offensiva spelet än i de senaste matcherna. Hammarby spelade frejdigt och med fart och passningarna satt i stort sätt rätt. Chanserna kom med framför allt Claoduio som hade ett par jättelägen att göra sitt första mål i Bajentröjan men han missade. Bl a hade han en retur som han sköt utanför detta efter att Rafael kommit fri med Helsingborgs målvakt som tyvärr för Bajens del räddade till den retur som Claduio sen missade.

Sen blir det som det brukar bli när lag som befinner sig i de nedre delen av tabellen inte får utdelning. Helsingborg sticker upp och gör 0-1 genom René Makondele som på en inläggs frispark får hård träff på bollen och Kristoffer Björklund i Bajenmålet var chanslös. Detta hände strax innan första halvleks slut.
I andra halvlek gick Helsingborg med stärkt självförtroende in på planen och Bajen kunde inte uppbåda samma fart som i första. Spelet blev mer låst och målchanserna betydligt färre. Nästa mål skulle betyda oerhört mycket för matchens utgång och tyvärr blev det Helsingborg som tog vara på en målchans efter Erik Sundins vackra lobb över Björklund i målet.

Men bara fem minuter senare slog Andreas Dahl till på en vacker frispark och reducerade till 1-2. Nu tryckte Bajen på för kvittering och den stora chansen kom på övertid när Freddy Söderberg från nära håll prickade stolpen och målet och poängen uteblev.

En väldigt tung förlust i kväll men som ändå gav oss luttrade supporters lite hopp inför framtiden. För första gången på bra länge skapade Bajen målchanser och hade ett spel som liknar ett anfallsspel. Tror att de nya brassarna och Vlado Zlojutro kommer tillföra Hammarby mycket i det kreativa anfallspelet framåt. Nu gäller det att se fram mot nästa match som är det otroligt viktiga derbyt på söndag mot Djurgården som för närvarande ligger på nedflyttningsplats och två poäng efter oss. Seger där och vi får lite andrum i botten, förlust, ja då ligger vi på nedflyttningsplats och krisen blir allt djupare. Men visar spelarna upp detta spel på söndag då vinner vi för vi är det bättre laget.