måndag, augusti 17, 2009

Medins mål gav Johansfors tre poäng.

I kväll var det dags för hemmamatch för Johansfors då man tog emot Alsjöholm IF. Efter det tuffa och spännande derbytmatchen i fredags mot serieledarna Vissefjärda som slutade 0-0 trodde de allra flesta på en lättare uppgift i kväll. Men så blev det inte. Det blev en lika tuff match som mot Vissefjärda med det enda undantaget att Johansfors lyckades spräcka nollan denna gång. Det var i den 25 minuten som backen Johannes Medin löpte sig fri efter en passning från Valter Johansson. Han gjorde inget misstag utan gjorde matchens enda mål.

Det blev mycket kamp och Johansfors hade svårt att komma igenom Alsjöholmarnas försvar under hela matchen. Våra gäster var tända på uppgiften och spelade efter sina resurser. De skapade en hel del chanser med b la en stolpträff i andra halvlekens början.

Men även Johansfors kämpade bra under matchen så den viljan var det inget fel på. Det som brast var uppspelen som ikväll gick trögt. Alsjöholms försvar kunde snabbt samla sig och freda sitt mål. Frukten av Johansfors segermål kom just efter ett snabbt anfall där bollen rann igenom bortaförsvaret. Johansfors farligaste chans förutom målet var en ribbträff från Adam Wellrup i första halvlek.

Ingen stormatch fick den fåtaliga publik se i kväll men det var ändå skönt att Johansfors lyckades kamma hem tre poäng även om jag förstår att det känns tungt för Alsjöholm. På de senaste fem matcherna har Johansfors endast släppt in två mål så försvarspelet funkar jättebra just nu. Man hjälper verkligen varandra och målvakten Axel Karlsson dirigerar laget på ett föredömligt sätt. Målfabrikationerna under de senaste fem matcherna är 12 och då är sex mål i jubileums matchen mot Bodabruk inräknade i detta. Tycker nog att man kan säga att efter en lite missräkning under våren att Johansfors formkruva pekar uppåt och höstens matcher kan bli riktigt kul. Här näst väntar på fredag Örsjö IF på bortaplan.

Mer om matchen med bilder och övrig resultat senare under veckan.