söndag, september 13, 2009

Mardrömmen fortsätter

Det blev ytterligare en förlust för Bajen när man i dag mötte Örebro hemma. 0-1 blev slutresultatet och av detta kan man åtminstone dra tre slutsatser.

1. Hammarby vet fortfarande inte hur man gör mål
2. Åhlund effekten uteblev
3. Mardrömssäsongen bara fortsätter.

När det gäller det förstnämnda så är det otroligt att Charlie Davies fortfarande leder den interna skytteligan med fyra mål. Han lämnade Bajen efter nio omgångar och nu när vi har spelat 22 är det ingen som ens är i närheten att peta ner honom från den tronen. Det har alltså gått 13 omgångar sen dess och den som ligger närmast är Andreas Dahl mittfältare och Emil Johansson back med två mål vardera. Fotboll går ju ut på att vinna matcher genom att göra mål och brister denna egenskap så ligger man väldigt illa till.

Vi som hade hoppas på att en Thom Åhlund effekt skulle infinna sig i matchen blev besviken. Det var ingen större skillnad på spelet jämfört med tidigare. Vi har förvisso bytt tränare men problemen fortsätter ändå och därmed även denna mardrömssäsong. Jag börjar bli på allvar orolig på att Hammarby inte fixar detta. Det känns väldigt frustrerande att se att våra botten konkurrenter Brommapojkarna idag slå Helsingborg borta och GAIS igår tog poäng mot svårspelta Elfsborg borta samtidigt som vi fortsätter att förlora. Dessutom har Djurgården tre poäng mindre och en match mindre spelat och kan vi seger i morgon mot Malmö hemma komma upp på samma poäng som oss. Hotet om att hamna i Superettan börjar kännas alltför läskigt nu.

Kvällens enda mål gjordes av Kim Olsen som i 71:a minuten slängde sig fram på ett inlägg och sände med en flack nick bollen förbi Rami Shaaban i Hammarbymålet.


MATCHFAKTA:








HAMMARBY IF- ÖREBRO SK
0-1 (0-0)

0-1 Kim Olsen (71)

Varningar:
Hammarby: Christian Traroé
Örebro: Nordin Gerzic

Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.
Publik: 9 745

Inga kommentarer: