tisdag, september 15, 2009

På besök på torget i Nybro

I dag åkte jag och Micke Nilsson till Nybro för att hjälpa till att dela flygblad inför föreläsningen på torsdag på Mejeritet i Nybro.

Det är Lagerarbetarnas vänner tillsammans med Vänsterpartiet i Nybro och Emmaboda samt ABF som arrangerar denna föreläsning. Till Nybro kommer då Patrik Olofsson som är före detta ordförande för Handelsklubben på Lagena som är Systembolagets central lager i Jordbro utanför Stockholm. Där har sedan en uppmärksammad facklig strid pågått. Företaget ville säga upp personal för att ersätta dessa med personal från bemanningsföretag. Den 15 juni sa personalen stopp till företagets agerande och påbörjade en vild strejk som pågick under fyra dagar tills man av arbetsdomstolen tvingades återgå till arbetet.

Lagena-arbetarnas vänner bjuder nu in till föreläsning och diskussion kring facklig organisering, vad anställningstryggheten egentligen är värd idag när bemanningsföretagen tar mark på bekostnad av ”fasta” anställningar och hur man kan kämpa för att behålla jobben när företagen varslar.

Föreläsningen på Torsdag börjar kl. 1900 och alla hälsas välkomna dit.












Våga vara vänster. Det vågar vi och är det med stolthet. Mikael Nilsson till vänster, i mitten Bo Johansson och med ryggen mot kameran Harry Västerlund








Bo Johansson delat ut flygblad till torghandlande Nybrobor denna soliga och vackra septemberdagen. De allra allra flesta som tog flygblad var väldigt negativa till Lagenas agerande och införstådda med vad frågan och konflikten handlade om.














Mikael Nilsson och Jarl Bülow från Nybro vänstern i samspråk.

Inga kommentarer: