måndag, oktober 19, 2009

Bajen allt närmare Superettan

Med tre omgångar kvar av allsvenskan så han Bajen inte saken i egna händer längre. Detta efter Tim Sparvs segermål i den 78 minuten för Halmstad i kvällens match på Örjans vall. Förlusten innebär att Hammarby nu ligger näst sist och på nedflyttning med 22 poäng, en pinne efter Örgryte som nu ligger på kvalplats.

Vi Hammarbyare fick uppleva att inget har förändrats under VM-kval uppehållet och det stora hopp vi fick när Simon Helg dundrade in segermålet mot BP senast fick ett brutalt nedsläckning i dag på Örjans vall. Inte en riktig målschans skapade Hammarby under de 90 minuterna som matchen varade och då är det väldigt svårt att se hur detta kommer att sluta i fortsättningen. Det som var mest jobbiga under kvällen var att Halmstad inte alls var bra i går. Det var en riktig dålig och typsikt 0-0 match vi fick uppleva. Med bättre spel, mer självförtroende och bättre anfallspel hade vi vunnit matchen i går. Men trots det så är det ändå Halmstad som lyckas utnyttja en tilltrasslad situation framför Kristoffer Björklund och sätta bollen i mål och det räcker för att knäcka dagens Hammarby.

Defensivt ser det inte dåligt ut. Samtliga kämpar och sliter där bak. Vi har på 27 matcher släppt in 35 mål och det är ingen katastrof. Jämför man med Elfsborg och Kalmar som ligger trea respektive fyra i tabellen så har de släppt in bara fem mål mindre. Nej det är anfallspelet som kommer att skicka ner oss i superettan. 19 gjorda mål är helt klart underkänt. Bara Djurgården som ligger sist har gjort färre, 18 stycken.

Men så länge hoppet finns och chansen kommer man inte ge upp drömmen om allsvenskan 2010. Dock har vi bara kvalspel kvar som livlina för att rädda det allsvenska kontraktet och dit är det en poäng upp som Örgryte har lagt beslag på. När dessutom Djurgården- Örgryte möts i nästa omgång samtidigt som vi möter guldjagande AIK på Råsunda är det inte mycket som talar för att Bajen kommer ens klara kvalplatsen när serien summeras om tre omgångar. Men skam den som ger sig.