torsdag, oktober 29, 2009

Få poäng i näst sista omgången

Det blev en poängfattig omgång den 29:de för oss samtliga tippare. Men några blev ändå vinnare och andra förlorare precis som vanligt. Men man ska inte vinna på endast fyra poäng men det var precis det Mats Arbring gjorde. Mycket tack vare att han prickade in en av omgångens två treor och det gjorde han i matchen mellan AIK- Örebro där han var den enda av oss som hämtade poäng. Sen fick han en pinne i matchen mellan Örgryte- Elfsborg. Mats är en av två vinnare i denna näst sista runda eftersom hans fyra poäng räckte till att lämna jumboplatsen för första gången på bra länge. Han har sakta men säkert smugit bakom vassen närmare och närmare oss andra och nu i näst sista omgången är han med en poängs marginal inte längre sist. Sammanlagt har han 130p och nio poäng efter serieledaren Mattias Karlsson med en omgång kvar.

Mattias som fick poäng i bara en utav de åtta matcherna men eftersom det var en trea han fick och vi andra inte lyckades alls så drygar han ut sin ledning och få anses vara omgångens andra vinnare. Matchen han prickade in rätt resultat var Örgryte- Elfsborg. Frågan är om inte han avgjorde mästerskapet nu även om det långt i från är avgjort. 139 poäng har han nu sammanlagt och det är fyra poäng före Daniel på andra platsen. Det är inte så enkelt att hämta in men vi får se på söndag hur det går.

Daniel Grozdanovski får anses vara en av två förlorare i denna runda. Nu hade han chansen att plocka in Mattias två poängs försprång som han hade inför denna omgången. Istället blev de ytterligare två poäng som Daniel måste hämta in i den sista omgången. Poäng tog han i matchen Kalmar FF- Malmö FF där han för övrigt var den enda av oss som fick poäng. 135 poäng har han nu sammanlagt.

Den absolut största förloraren var jag själv som inte fick en enda poäng. Det är i och för sig en prestation men det ger inga bonuspoäng i sammandraget. Som inte detta var nog så hamnade jag sist i sammandraget då Mats Arbring passerade mig så jag är en dubbelförlorare. Samma poäng som i den senaste omgången alltså och det är 129 poäng. Avståndet till toppen har ökat så att det 10 poäng upp till Mattias och det finns ingen chans att jag kommer nå dit utan jag måste koncentrera mig på att inte hamna sist efter när tipsmästerskapet avgörs på söndag.

Andres Gustavsson lämnade inte in något tips denna gång heller så han står kvar på 131 poäng och en tredje plats.

Det var en konstig omgång detta då mer än hälften av matcherna nämligen fem av åtta inte gav någon av oss poäng. Det var GAIS- Brommapojkarna 0-1, Göteborg- Halmstad 2-2, Helsingborg- Djurgården 1-2, Häcken- Gefle 0-0 och Trelleborg- Hammarby 4-2

Här kommer tabellerna som gäller först omgång 29 och sedan sammanlagt. Första kolumnen är antal omgångar, andra kolumnen är antal trepoängare , tredje kolumnen är antal enpoängare och så slutligen antal poäng.

Mats Arbring 29, 1,1, 4p
Mattias Karlsson 29 0,3, 3p
Daniel Grozdanovski 29,0,1, 1p
Nicke Grozdanovski 29,0,0, 0p
Andres Gustavsson 29, 0,0 0p

Mattias Karlsson 29, 19,82, 139p
----------------------------------
Daniel Grozdanovski 29,18,81,135p
Andreas Gustavsson 29,22,65, 131p
Mats Arbring 29, 21,67, 130p
Nicke Grozdanovski 29, 21,66, 129p

Inga kommentarer: