lördag, oktober 31, 2009

Film i Glasriket- Antichrist

I kväll klockan 21.00 visar vi en riktig skräckfilm på Åfors Folkets Hus. Det är Lars von Triers rysare Antichrist. Det är en otäck historia och inget för personer med svaga nerver, men tycker man om psykoloisk skräck så är det en film som passar.

















Filmen handlar om ett par som under sin sexakt förlorar sitt barn som trillar ut genom ett fönster. Paret, spelat av Willem Dafoe och Charlotte Gainsbourg, blir naturligtvis utom sig av sorg när de inser vad som hänt och beslutar sig för att resa till deras ensligt belägna stuga, lämpligt döpt till Eden, för att bearbeta förlusten. Det dröjer inte länge innan sörjandet övergår i en destruktiv våldsspiral som får allt mer hemska proportioner tills de slutligen tappar helt kontrollen över tillvaron.

Filmen blev under Cannes Film Festival nominerad till Guldpalmen. Charlotte Gainsbourg fick under samma festival priset för bästa kvinnliga huvudroll.

Efter filmen arrangerar vi i Åfors Folkets Hus en skräckbar nere i samlingsalen i källeren. Varmt välkomna till vår rysarkväll i Åfors.

Inga kommentarer: