tisdag, oktober 06, 2009

Poängfattig omgång spetsar till toppstriden

Det drar ihop sig i allsvenskan och således även i tipsmästerskapet. Varje poäng är viktig och chanserna att reparera misslyckade tips minskar. Det återstår fyra omgångar och Andreas Gustavsson som leder är iskall som inte lämnar in tipset. Han kanske tror att hans försprång ska räcka men då är han är ute på svag is om han tror det. Det skiljer nu endast fem poäng mellan honom och andra placerade Mattias.

Men det blev ingen stor poängskörd för någon av oss. Mattias Karlsson och jag fick mest poäng med våra fem poäng. Men eftersom jag har fler treor så vann jag omgången detta mycket tack vare min trea jag fick i Göteborgsderbyt i går mellan IFK Göteborg och GAIS. Det var förövrigt omgångens enda trea och en mycket nödvändigt sådan för mig i den fortsatta kampen. Mina övriga poäng tog jag i matcherna mellan Elfsborg- AIK och Hammarby- Brommapojkarna, äntligen vill jag säga eftersom jag alltid tippar Hammarbyseger. Mina fem poäng gör att jag fortfarande ligger på fjärde plats och eftersom jag innan omgången låg fem poäng efter Mattias och vi fick samma poäng i denna rundan så är det fortfarande fem poäng som skiljer oss. Jag har sammanlagt 120 poäng.

Mattias fick i hop sina fem poäng via fem stycken enpoängare. Det var i matcherna Djurgården- Trelleborg, Helsingborg- Häcken, Elfsborg- AIK, Göteborg-GAIS och som enda tippare få poäng mellan Örebro- Malmö. Mattias har, som ny tvåa med 125 poäng, häng på Andreas i toppen. Som jag skrev innan skiljer det endast fem poäng nu mellan de båda. Dock är det fortfarande jämt i mitten då det endast skiljer en poäng till Daniel på tredje platsen.

Daniel Grozdanovski och Mats Arbring fick båda tre poäng. Båda har samma antal tre poängare sammanlagt men Daniel har fler enpoängare och då kommer han trea. Det är 10 poäng färre än vad Daniel fick i förra omgången då han slog poängrekord med 13 poäng. Det innebar att han tappade han sin andra plats till Mattias men det skiljer bara en poäng mellan dem. Daniel har 124 poäng i sammandraget. Poängen för hans del kom i Djurgården- Trelleborg, Helsingborg- Häcken och Hammarby- Brommapojkarna.

Mats Arbring fick sina poäng i matcherna Djurgården- Trelleborg, Helsingborg- Häcken och Hammarby- Brommapojkarna. Det ger honom 112 poäng sammalagt och åtta poäng efter mig på fjärde platsen. Han får inte till det riktigt just nu. För en månad sedan var han riktig på G men nu kommer han inte närmare. Men han är en kämpe och ger aldrig upp.

Andreas Gustavsson lämnade inte in tipset och för därmed noll poäng i denna omgång. Men trots det leder han med 130 poäng.

Här kommer tabellerna som gäller först omgång 26 och sedan sammanlagt. Första kolumnen är antal omgångar, andra kolumnen är antal trepoängare , tredje kolumnen är antal enpoängare och så slutligen antal poäng.

Nicke Grozdanovski 26, 1,2 5p
Mattias Karlsson 26 0,5, 5p
Daniel Grozdanovski 26, 0, 3, 3p
Mats Arbring 26, 0, 3, 3p
Andreas Gustavsson 26 0, 0, 0p

Andreas Gustavsson 26, 22, 64, 130p
---------------------------------------
Mattias Karlsson 26, 16, 77, 125p
Daniel Grozdanovski 26, 17, 73, 124p
Nicke Grozdanovski 26 20, 60 120p
Mats Arbring 26, 17, 61, 112p

Inga kommentarer: