onsdag, oktober 28, 2009

Ridån definitivt ner för Hammarby

Onsdagen den 28 oktober 2009 kommer bli ett datum med svarta sträck under för oss med Bajenhjärta. Det datum då sista livlinan brast för mitt älskade Hammarby och laget åkte ur allsvenskan. När Hammarby äntligen gör lite mål, hela två stycken så är det så typiskt att Trelleborg gör fyra. Det har inte varit det defensiva som varit de stora problemet under säsongen utan anfallspelet som i det närmaste varit obefintligt.

Men det såg bra ut fram till 79 minuten. Då ledde Hammarby med 2-1 efter mål av Patrik Gerrbrand i den första halvleken och Simon Helg i den andra. Där emellan gjorde Trelleborg 1-1 genom Fredrik Jensen precis innan paus.

Men i den 79minuten gör Kristian Haynes 2-2 på straff sedan bollen tagit på Igor Armas arm i straffområdet. Två minuter senare kommer nästa kalldusch då Magnus Andersson ger hemmalaget ledingen med 3-2. Hammarby försöker efter det flytta upp laget men det räcker inte utan spiken i Bajens allsvenskan kista slår Joakim Sjöhage in då han på hockey manér slår bollen i en tomt Bajenmål då Hammarby satsade allt framåt och skickade upp målvakten Kristoffer Björklund i anfallet.

Mer behöver man inte säga om matchen och de känslor man har i kroppen just nu efter degraderingen är svåra att skriva ner så jag återkommer med de senare när de värsta bedrövelsen lagt sig.
Men jag kan säga att det är trots allt skönt att lidandet är över nu, för denna fotbollssäsong 2009 har varit otrolig jobbigt och lång med väldigt få glädjeämnen. Därför är det skönt att konstatera att bandyn tar vid redan nu på fredag