fredag, oktober 30, 2009

Ridån upp för Bajen

I onsdags var det ridå ner för Hammarby fotboll när man åkte ut allsvenskan efter förlusten borta mot Trelleborg. I dag var det ridån upp i stället när Hammarby bandy spelade premiärmatch hemma mot Broberg Söderhamn. Det blev en seger men först efter en jämn och spännande match med 6-5 och då efter en härlig Bajenvändning med två mål på en minut i den 87 minuten.

Bajen fick en smakstart på matchen Redan efter fem minuter gör Patrik Nilsson 1-0 på straff och 10 minuter senare gör David Karlsson sitt första mål av totalt tre när han ökade på Hammarbys ledning till 2-0. Men sen jämnar matchen ut sig och Broberg kommer in i matchen genom sin reducering i den 21 minuten. Målskytt för bortalaget Robert Dammbro. Efter det visade Broberg/Söderhamn att man inte hade åkt ner till Stockholm från Hälsingland för att bli utskåpade av Södermalmsgänget. Matchen var jämn och Hammarby hade förtvivlat svårt att komma igenom ett tätt Broberg-försvar, och bortalaget fortsätter att bjuda på farliga kontringar. Men strax innan halvtidsvilan kommer det som vi alla trodde förlösande 3-1 målet genom David Karlsson som dundrar in en hörna.

Brobergs intensiva och skickliga spel fortsätter i andra halvlek och efter bara ett par minuter kan Jonas Nygren göra 3-2 efter en retur av målvakten Patrik Nordgaard. Minuterna efter det missar Hammarby en straff och bortalaget får ytterligare energi ute på Zinkens blanka is. Trots otaliga Bajenchanser så är det Broberg som kvitterar i den 63 minuten genom Jonas Nygren som åker sig till ett skottläge på högerkanten och sätter bollen i bortre gaveln. Broberg får blodad tand och gör av bara farten även deras ledningsmål till 3-4 genom Stefan Larsson som från ett misstänkt offsideläge sätter bollen i nät. Men Hammarby kommer tillbaka bara minuten senare på en hörna som David Karlsson trycker in 4-4. Men Broberg ger sig inte utan i den 73 minuten kommer 4-5 genom Ted Bergström. Nu kom inget snabbt Bajen kvittering utan klockan tickade snabbt i väg mot 90 minuter och vi som följt fotbolllaget i år fasade för att deras förlust trend även skulle smitta av sig på bandylaget. Men med minuter kvar av matchen kom så vändningen. I den 85 minuten kan Ulf Einarsson i ett smärre kaos framför Brobergs-kassen och till publikens jubel göra sitt första mål för hemmalaget på Zinken. Det är utjämnat till 5-5. Bara minuten senare gör Jesper Eriksson en fantastisk raid rakt in framför motståndarmålet och petar in 6-5. Detta blev också kvällens slutresultet och äntligen fick vi Bajare jubla åt en seger trots att den satt väldigt hårt åt denna premiärkväll.