tisdag, oktober 20, 2009

Samtliga fem tippare kan vinna mästerskapet 2009

Det är nu bråda och nervösa tider inte enbart för de allsvenska lagen som kämpar med näbbar och klor i både toppen och botten. Vi som deltar i bloggens tipsmästerkap börjar också känna av att det drar i hop sig. Det kommer bli en riktig thrilleravslutning där faktiskt samtliga fem har chans att vinna mästerskapet 2009 då endast tre omgångar återstår, mycket tack vare att serieledaren Andreas Gustavsson av någon anledning helt lagt av och lämnar inte in någon tips längre trots tidigare påtryckningar och löfte om att han ska skärpa sig så hjälper inte det. Men vi är alla vuxna människor med ett eget ansvar att lämna in utan att man behöver påpeka varje gång.

Men vi övriga skördar inga större frukter i vårt tipsambitioner så poängerna har inte varit speciellt höga. Alla har haft svårt att nå upp i tvåsiffrigt poängnivå och det har inneburit att först nu har Mattias Karlsson nått jämsides med serieledaren Andres Gustavsson. Han fick i hop fem poäng i denna omgång och det var mycket tack vare Häckens 2-1 seger över Djurgården som innebar tre sköna poäng för Mattias. Övriga poäng tog han i matcherna Trelleborg- Elfsborg och AIK- Gefle. Fem poäng ger Mattias 120 poäng och andra platsen bakom Andreas på grund av att Mattias har minst antal treor av de båda

Men det var Mats Arbring som tog hem delsegern i denna omgång eftersom han fick i hop sju poäng. Mats tog två tre poängare i matcherna Häcken- Djurgården och Malmö- Göteborg och en poäng i matchen AIK- Gefle. Trots detta ligger han sist i sammandraget med 119 poäng, 11 poäng efter serieledarna Andreas och Mattias. Han är fem poäng efter mig på fjärde platsen. Även om det inte är lätt att hämta in 11 poäng med tre omgångar kvar så har han fortfarande chansen att vinna mästerskapet

Jag hade ingen lyckad omgång då jag endast skrapade ihop fyra poäng. Tre poängen lyste med sin frånvaro så mina poäng fick jag i hop genom att få in fyra rätta tecken. Det var i matcherna Trelleborg- Elfsborg, AIK- Gefle, Häcken- Djurgården och som enda tippare få poäng i matchen Kalmar- GAIS. Jag ligger på fjärde plats men är med i kampen om seriesegern då jag är med mina 124 poäng sex pinnar efter mina kamrater i toppen. Men det måste bli bättre poängskörd i de sista omgångarna om jag ska ha en chans.

Daniel fick ihop tre ynka poäng i denna omgång men är endast tre poäng efter Andreas och Mattias. Så han är i allra högsta grad med i slutstriden om seriesegern. Han tog poäng i matcherna Trelleborg- Elfsborg, Örgryte- Helsingborg och Häcken- Djurgården. 127 poäng har Daniel i sammandraget.

Tre utav de åtta matcherna gav ingen av oss tippare någon poäng, Brommapojkarna- Örebro, Örgryte- Helsingborg och Halmstad- Hammarby.

Här kommer tabellerna som gäller först omgång 27 och sedan sammanlagt. Första kolumnen är antal omgångar, andra kolumnen är antal trepoängare , tredje kolumnen är antal enpoängare och så slutligen antal poäng.

Mats Arbring 27, 2,1 7p
Mattias Karlsson 27, 1,2 5p
Nicke Grozdanovski 27, 0,4, 4p
Daniel Grozdanovski 27 0, 3, 3p
Andreas Gustavsson 27, 0,0, 0p

Andreas Gustavsson 27, 22, 64, 130p
-----------------------------------------
Mattias Karlsson 27, 17, 79, 130p
Daniel Grozdanovski 27 17, 76, 127p
Nicke Grozdanovski 27, 20, 64, 124p
Mats Arbring 27, 19, 62, 119p

Inga kommentarer: