fredag, november 20, 2009

Bajen grundlade segern i första halvlek

I dag stod Kungälv på programmet för Hammarby då sjunde omgången av Elitserien drog i gång. Hammarby infriade alla förväntningar från oss supporter och vann matchen med 7-4. Segern grundlades i första halvleks slut då Hammarby gick från 3-2 till 5-2 under de sista fem minuterna av halvleken.

Fram tills dess var det Hammarby som förde matchen men Kungälv kämpade på och gav aldrig upp. Bajen tog ledningen tidigt i matchen då Jesper Eriksson fick fram en patenterad djupledspassning till David Karlsson och han gör ju aldrig misstag ensam med en målvakt. Efter en kvart gjorde Stefan Erixon mål på en hörna och det började se ut som det skulle bli en storseger för Södermalms bandyhjältar. Men Kungälv kom tillbaka minuten senare och reducerade till 2-1. Men Kungälvs reduceringsjubel kom av sig snabbt minuten senare då David Karlsson gjorde sitt andra mål för kvällen. Hammarby fortsatte spela bra men isen blev sämre i det milda höstvärmen och det blev svårspelat. Men två lag som kämpade gav trots det en bra match. Efter 35 minuter kom Kungälvs andra reducering och nu var det match även på resultat tavlan. Med 5 minuter kvar av halvleken vaknade Patrik Nilsson dock till och gjorde ett riktigt klassmål när han sköt stenhårt ur ganska snål vinkel precis nere vid stolproten. När sedan David fulbordade sitt äkta hat trick med ett 5-2 mål så var det ordentlig fördel Hammarby i paus.

Andra halvlek fick Bajen de så viktiga 6-2 målet redan fem minuter i den. Det var Stefan Erixon som utnyttjade en hörna på ett väldigt bra sätt. Men det dröjde bara fem minuter innan ett nytt hörnmål kom. Denna gång från Kungälvs sida och man klamrade sig fast i matchen. Resten av matchen blev en lång kamp där isförhållandena gjorde matchen svårspelad. Det är sådana här tillfällen man längtar till inomhus hallarna där isen inte påverkas av väderfaktorer. Två mål ytterligare kom i slutet av matchen. Först Bajens 7-3 genom Patrik Nilsson som gör sitt andra mål för kvällen och sen 7-4 reducering för Kungälv genom Daniel Gratjov.

Det var skönt med andra raka segern för Hammarby som seglar upp på slutspelsplats där man givetvis ska vara. Det är som också är positivt är att man börjar hitta målen och även börja spela säkrare där bak. I dag var målvakten Patrik Nordgaard en av de bästa spelarna på isen. Hoppas att denna vinande trend håller i sig och svar får vi på tisdag då Hammarby gästar Bollnäs i en väldigt intressant och svår bortamatch.